пʼятниця, 21 жовтня 2022 13:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Коли Росія не зможе фінансувати війну проти України ‒ в ЄС назвали умови

Коли Росія не зможе фінансувати війну проти України ‒ в ЄС назвали умови
Прем'єр-міністр Бельгії Александер де Кроо каже, що Європа має якнайшвидше відмовитись від російської нафти і газу. Фото: ukrinform.ua

Європейський Союз має якнайшвидше відмовитися від російських газу і нафти.

За таких умов Росія не зможе фінансувати свою війну проти України. Про це на початку другого дня саміту ЄС у Брюсселі заявив прем'єр-міністр Бельгії Александер де Кроо, повідомляє "Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали іранців, на яких ЄС наклав санкції

Чинний пакет санкцій проти РФ він вважає ефективним.

"Він завдає шкоди Росії. Наступний елемент – енергетика. Ми маємо менше купувати газу у Росії, який фінансує її війну", ‒ сказав де Кроо.

За його словами, що швидше Європа відмовиться від російської нафти та газу, то скоріше РФ стане неспроможною фінансувати свою війну.

Польща, Литва, Латвія та Естонія підготували власний проєкт нових санкцій проти РФ. Країні-агресорці хочуть заборонити співпрацю у галузі атомної енергетики, імпорт діамантів, експорт до РФ безпілотників усіх типів.

Євросоюз позбувається залежності від російського газу швидше, ніж очікувалося. За вісім місяців європейські держави знайшли заміну двом третинам російського газу, сказала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у середу під час виступу в Європарламенті.

Зараз ви читаєте новину «Коли Росія не зможе фінансувати війну проти України ‒ в ЄС назвали умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі