четвер, 20 жовтня 2022 22:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали іранців, на яких ЄС наклав санкції

Назвали іранців, на яких ЄС наклав санкції
Під санкції потрапило троє іранських військових пов'язаних з виробництвом дронів-камікадзе. Фото: eastnews.ua

Рада ЄС офіційно назвала імена іранських громадян і компанії, які потрапили під санкції за постачання дронів Росії.

Санкції наклали на трьох іранських фізичних і одну юридичну особу, йдеться в офіційній заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранські дрони Росії не допоможуть, їхні ілюзії розваляться - Зеленський

"Сьогоднішнє рішення - це сигнал налаштованості Євросоюзу реагувати швидко і рішуче на дії Ірану у підтримці російської агресії проти України. ЄС засуджує доставку іранських дронів у Росію і їхнє смертельне розгортання в агресивній війні проти України. ЄС продовжить реагувати на усі дії з підтримки російської агресії", – вказали у документі.

Санкції передбачають замороження активів та заборону надавати їм фінансові засоби. Фізичним особам також заборонили в'їжджати ЄС.

Рада ЄС має намір накласти санкції ще на двох осіб і дві компанії.

Санкції запровадили проти начальника Генерального штабу збройних сил Ірану Мохаммада Хоссейна Багері, начальника відділу постачання, досліджень та промислових питань в Міністерстві оборони і збройних сил Ірану Саєда Ходжатолли Курейші і бригадного генерала, командувача в Корпусі вартових Ісламської революції Саїда Агаджані.

Також під санкції потрапила компанія Shahed Aviation Industries.

Росія завдала понад сотню ударів іранськими дронами-камікадзе.

У результаті цих атак загинули та отримали поранення десятки людей, зокрема діти. Третина енергетичної інфраструктури України постраждала. Отримали пошкодження будівлі двох дипломатичних установ у Києві.

Надання Іраном зброї Росії робить його співучасником агресії та воєнних злочинів в Україні, йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

Зараз ви читаєте новину «Назвали іранців, на яких ЄС наклав санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі