середа, 19 жовтня 2022 14:23

Урсула фон дер Ляєн повідомила погану новину для Росії

Урсула фон дер Ляєн повідомила погану новину для Росії
ЄС позбувається російського газу швидше, ніж вважалось раніше. Фото: eastnews.ua

Євросоюз позбувається залежності від російського газу швидше, ніж очікувалося.

За вісім місяців європейські держави знайшли заміну двом третинам російського газу, сказала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у середу під час виступу в Європарламенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газпром погрожує Євросоюзу зупинити поставки

"У той час, коли ми в березні вперше запропонували RePowerEU, існувала величезна залежність від російського газу. Тоді ми очікували, що потрібно буде кілька років для заміни російського газу. Але факт у тому, що нам знадобилося всього вісім місяців, щоб замінити дві третини. Іншими словами, ми значно прискорили переорієнтацію на інших постачальників за кордоном", – сказала вона.

Але процес відмови від російського газу обійшовся Євросоюзу дуже дорого. Тому Урсула фон дер Ляєн запропонувала збільшити інвестиції у європейську енергогенерацію. Насамперед це стосується відновлювальних джерел енергії.

2 вересня російський Газпром оголосив про повну зупинення прокачування газу трубопроводом "Північний потік".

Європейський Союз добре підготовлений на випадок повного припинення постачання російського газу, заявив єврокомісар з економіки Паоло Джентілоні.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн сказала, що ЄС має обмежити ціну на газ, що транспортується трубопроводами з РФ.

Зараз ви читаєте новину «Урсула фон дер Ляєн повідомила погану новину для Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі