пʼятниця, 27 вересня 2024 22:29

В Україні помітно подорожчали огірки

В Україні помітно подорожчали огірки
Огірки подорожчали вдвічі. Фото: Freepik

Тепличні огірки цього року подорожчали удвічі. Зараз українські тепличні комбінати вказують ціни на огірки в діапазоні 45-60 грн/кг ($1,09-1,46/кг), що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Ціни зростають тому що обмежена пропозиція на ринку, бо продукція з відкритого ґрунту у продаж вже майже не надходить, пише EastFruit.

Крім того, до збирання врожаю огірків другого обороту поки приступили не всі тепличні комбінати, причому вибірки в них досить невеликі через прохолодну та похмуру погоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні подорожчав часник: чому так сталося

Тож коштують ці овочі уже в середньому вдвічі дорожче, ніж за аналогічний минулорічний період. Більше того, багато гравців ринку не виключають можливості подальшого подорожчання цієї продукції через активний попит.

В Україні ростуть ціни на моркву. Основною причиною подорожчання стало скорочення пропозиції коренеплодів на ринку через сезонний фактор. фермери в основних регіонах виробництва відвантажують якісну моркву за 12-16 грн/кг , що в середньому на 32% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Зараз ви читаєте новину «В Україні помітно подорожчали огірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі