понеділок, 22 квітня 2013 09:34

Аніматори-українці в Єгипті отримують 400 доларів на місяць

Аніматори-українці в Єгипті отримують 400 доларів на місяць
Спортивні аніматори розважають туристів іграми, конкурсами в басейні та на пляжі. Фото: studentur.com.ua

Якщо вас не лякає щоденна спека до 40 градусів і всього два вихідні на місяць, то можете їхати працювати аніматором в Єгипет.

Про це Gazeta.ua розповів киянин Роман Стельмашевський.

"Торік я півроку працював аніматором в Єгипті, - говорить Роман. - Роботу знайшов через інтернет. Хотів просто відпочити біля моря, а грошей на путівку у Єгипет чи Туреччину не мав. У Києві на роботі кур'єром отримував 4 тисячі гривень. Батьки не дуже зраділи, що їду працювати за кордон та ще й за копійки. За місяць мені пропонували всього 400 доларів. Це стандартна оплата праця аніматорів у готелях Єгипту і Туреччини".

Хлопець обрав для роботи Єгипет, бо мріяв побачити піраміди.

"До того ж туристичний сезон у Єгипті, на відміну від Туреччини, триває цілий рік. Розумів, якщо сподобається, то працювати зможу безупинно. Англійську я добре знав ще у школі. Пишу з помилками, але для того щоб заповнити анкету, моїх знань достатньо. Туристів завжди розумів добре. Міг порозумітися і з німцями, і з британцями. Двічі працював з туристами з Португалії", - зазначив Стельмашевський.

Контракт з аніматором готель-роботодавець підписав на шість місяців.

"Вартість перельоту в обидва боки оплатив роботодавець, - згадує Роман. - Я заплатив лише 50 доларів, бо заставили здати у місцевій клініці кров на СНІД. Довідкам з українських поліклінік вони не довіряють. Проживання і харчування для аніматорів безкоштовне. Мене поселили в одному з номерів готелю. Іноді аніматорів селять в окремому корпусі для персоналу. Одноманітний "шведський стіл" щотижня набрид мені через місяць, але особливого вибору не було. Налягав то на салати, то на фрукти. Працював у команді з сімома хлопцями і дівчатами. На стажування нам дали всього тиждень. Дівчата проводили тричі на день аквааеробіку біля басейну. Ми грали з туристами у волейбол і водне поло".

Одне зі столичних кадрових агентств набирає для роботи у Єгипті спортивних аніматорів, аніматорів-танцівників і персонал для роботи з дітьми.

"Спортивні аніматори розважають туристів іграми, конкурсами в басейні та на пляжі, - каже менеджер Таміла Супронюк. - Аніматори-танцівники влаштовують вечірні шоу-програми, дитячі - придумують конкурси для дітей. Зарплата для працівників з України не перевищує 500 доларів. Наших хлопців і дівчат там завжди приймають радо, бо вони найбільше схожі на європейців".

Каже, до робочого персоналу у кожній країні свої вимоги.

"У Єгипті аніматорам не дозволяють вступати в інтимні стосунки з персоналом готелю або туристами. Майже скрізь не можна палити і випивати, носити сонцезахисні окуляри, сперечатися з туристами на теми релігії і політики".

Зараз ви читаєте новину «Аніматори-українці в Єгипті отримують 400 доларів на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі