субота, 28 травня 2022 11:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Зв'язок із Сіверськодонецьком є, але вантажівки туди не проїдуть - Гайдай

Зв'язок із Сіверськодонецьком є, але вантажівки туди не проїдуть - Гайдай
Російські загарбники фактично знищують Сіверськодонецьк. Фото: Генштаб ЗСУ

Сіверськодонецьк на Луганщині не "відрізаний". Зв'язок з містом є, як і можливість постачати туди гуманітарні вантажі. Траса Сіверськодонецьк - Лисичанськ також доступна для проїзду, але вантажівки нею не проїдуть - лише легкові авто.

Траса Лисичанськ - Бахмут не захоплена, але її постійно обстрілюють російські терористи. Тому їхати тією дорогою дуже небезпечно, повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 28 травня в ефірі національного телемарафону.

"Область не відрізана, зв'язок є, доступ є, вчора наші патрульні поліцейські вивезли 31 особу в евакуацію", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ влаштували "пекельну вечірку" окупантам: показали відео

Гайдай додав, що російські загарбники фактично знищують Сіверськодонецьк, здійснюючи авіаудари та обстрілюючи його з усіх видів озброєння – танків, артилерії, мінометів, систем залпового вогню.

"Достатньо серйозна ситуація в місті. Навіть важко знайти якусь перерву, щоб була тиша і можна було займатися гуманітарними питаннями", – розповів глава ОВА.

За його словами, окупанти зазнали величезних втрат у готелі "Мир", який розташований на околиці Сіверськодонецька. Вибити їх звідти поки що не вдалося, але й далі просунутися вони не можуть, зазначив Гайдай.

"Тактика одна й та сама – кілька годин артилерійські обстріли, потім намагаються просуватися, але нічого поки що не виходить, їх стримують наші хлопці, які там стоять", – сказав глава ОВА.

Навколо Сіверськодонецька на Луганщині тривають важкі та запеклі бої. На фронті цю точку називають найгарячішою.

Якщо ворог захопить місто, то може вийти на адмінкордони області. Очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай пояснив, чому російські окупанти так хочуть захопити місто.

Зараз ви читаєте новину «Зв'язок із Сіверськодонецьком є, але вантажівки туди не проїдуть - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі