субота, 28 травня 2022 10:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Голова Луганської ОВА пояснив, чому ворог активно б'є по Сіверськодонецьку

Голова Луганської ОВА пояснив, чому ворог активно б'є по Сіверськодонецьку
Ворог продовжує обстрілювати Сіверськодонецьк на Луганщині. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Навколо Сіверськодонецька на Луганщині тривають важкі та запеклі бої. На фронті цю точку називають найгарячішою.

Якщо ворог захопить місто, то може вийти на адмінкордони області. Очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону пояснив, чому російські окупанти так хочуть захопити місто.

"Сіверськодонецьк – це обласний центр, це буде для них хоч якась потужна "перемога". Адже справа в тому, що особливо "перемог у них немає". Тому щось треба згодовувати своєму населенню та військам", – сказав він.

За словами голови ОВА, у російських загарбників достатньо погана ситуація з мотивацією: їхній моральний стан взагалі дуже поганий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командувач Сил оборони розповів про ситуацію на фронтах

Також Гайдай пояснив, чому росіянам на українській землі "так несолодко".

"Інакше тут для них бути не може, адже прийшли загарбувати, а гинуть просто "пачками", - сказав він.

Очільник області припустив, що ймовірне захоплення Сіверськодонецька змогло б підтримати російських окупантів хоч якось психологічно. Мовляв, дивіться, у нас тут є "перемога", всіх розбомбили.

Також він звернув увагу на пропаганду, яку зараз поширюють для населення агресора. У Росії всім розповідають, що буцімто залишали території Київщини, Сумщини, Житомирщини та інших українських регіонів, щоб зосередитися на Донбасі. Мовляв, "операція" була виключно для того, що вивести квазіреспубліки на адміністративні кордони Луганщини та Донеччини.

Росіяни зазнали значних втрат на Донбасі. Змушені були відступити в районі Сіверськодонецька, Тошківки та Осколонівки.

Попри це ворог не залишає спроб вийти в тил наших військ та порушити логістичне забезпечення Луганщини. Сіверськодонецьк ворог впритул обстрілював декілька разів. Подекуди розпочиналися вуличні бої.

Зараз ви читаєте новину «Голова Луганської ОВА пояснив, чому ворог активно б'є по Сіверськодонецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі