пʼятниця, 13 січня 2023 07:54

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ продовжують операції в околицях Соледара і дають відсіч – Пентагон

ЗСУ продовжують операції в околицях Соледара і дають відсіч – Пентагон
Битва за Соледар, ймовірно, продовжується. Фото: ілюстративне, facebook.com/GeneralStaff.ua

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки назвало ситуацію навколо міста Соледар в Донецькій області "важкою".

Водночас підкреслило, що заяви росіян про начебто отримання контролю над містом не підтверджуються. Про це заявив речник Пентагона генерал Патрік Райдер під час брифінгу в Пентагоні 12 січня, пише "Укрінформ".

"Ми дійсно спостерігаємо інтенсивні та важкі бої навколо Соледара, а також Бахмута, який розташований порівняно неподалік (15 кілометрів. – Gazeta.ua). Ми не можемо підтвердити жодних повідомлень, що Соледар був взятий російськими силами", – зауважив Райдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про Соледар: воїни завдають ворогу відчутних втрат

Він зазначив, що подібні повідомлення поширювали ЗМІ. Там вказувалося, що нібито місто взято під контроль силами на чолі з "вагнерівцями"

"Але ми дійсно знаємо, що українці продовжують операції в околицях Соледара і надалі дають відсіч", – зауважив генерал.

У цьому контексті Райдер підкреслив, що США зараз сфокусовані на взаємодії з українцями та міжнародною спільнотою, "щоб забезпечити українців озброєнням, яке вони потребують".

13 січня американські аналітики з ISW заявили, що російські сили, ймовірно, контролюють весь Соледар. Однак захоплення всього міста не стане важливою подією в оперативному значенні і навряд чи віщує неминуче оточення Бахмута.

12 січня Кремль визнав, що його військові та найманці не контролюють Соледар. І там "попереду ще багато роботи, тому руки потирати не час".

10 січня пресслужба власника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина повідомила, що нібито всю територію Соледара взяли під контроль їхні найманці.

11 січня у ЗСУ цю інформацію спростували. У мережі також публікували відеозвернення українських захисників, які боронять Соледар. За їхніми словами, у місті тривають запеклі, кровопролитні бої, але ситуація контрольована.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ продовжують операції в околицях Соледара і дають відсіч – Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі