пʼятниця, 13 січня 2023 05:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Ймовірно, росіяни захопили Соледар і дуже виснажились – ISW

Ймовірно, росіяни захопили Соледар і дуже виснажились – ISW
Росіяни, можливо, захопили Соледар. Фото: ВВС

Російські сили, ймовірно, контролюють весь Соледар.

Місто було захоплене після того, як окупанти направили значні ресурси для тактичної перемоги з великим виснаженням, що прискорить ймовірну кульмінацію ослаблених російських сил під Бахмутом, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Захоплення всього міста не стане важливою подією в оперативному значенні і навряд чи віщує неминуче оточення Бахмута, вважають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк заявив, що РФ вже не має цілей у війні

В Інституті зазначили, що Генштаб ЗСУ 12 січня здебільшого не повідомляв про те, що українські сили відбили російські атаки на Соледар порівняно зі зведеннями днем раніше. Натомість російські джерела стверджували, що російські сили зачищають Соледар.

Російські блогери 12 січня розмістили кадри, на яких бійці "вагнерівці" вільно гуляють Соледаром, і заявили, що вони відвідували населений пункт разом з російськими військами.

Експерти вважають, що російські інформаційні операції перебільшили важливість Соледара, що у найкращому разі є "пірровою тактичною перемогою".

Ворог продовжує наступ в районі міста Соледар на Донеччині. Росіяни намагаються оточити Бахмут. Там ворог використовує загони "вагнерівців" і регулярних військ.

Володимир Зеленський назвав "питанням номер один" Бахмут, Соледар і Донецький напрямок. У Соледарі українські воїни утримують займані позиції і завдають ворогу відчутних втрат.

Зараз ви читаєте новину «Ймовірно, росіяни захопили Соледар і дуже виснажились – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі