четвер, 12 січня 2023 13:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль визнав, що окупанти не контролюють Соледар

Кремль визнав, що окупанти не контролюють Соледар
Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Соледарі "попереду ще багато роботи". Фото: ТАСС

Російська влада визнала, що їхні військові та найманці не контролюють місто Соледар на Донеччині.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив журналістам, що в Соледарі "попереду ще багато роботи і не час потерати руки", передають росЗМІ.

За його словами, у просуванні російських військ на Донеччині спостерігається "позитивна динаміка". Однак про військові успіхи можна буде говорити після досягнення так званих цілей "спецоперації".

Пєсков заявив про "героїзм" окупантів та сказав, що "основна робота ще попереду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хочуть просунутися углиб: у ЗСУ пояснили важливість захоплення Соледара для Росії

"Давайте не поспішатимемо, дочекаємося офіційних заяв. Там є позитивна динаміка у просуванні. Хоча тактичні успіхи, безперечно, дуже важливі. Вони дістаються досить дорогою ціною", – сказав він напередодні.

Соледар – невелике місто, за яке останнім часом йдуть запеклі бої. Втрата міста може ускладнити оборону українських військ у районі Бахмута, який російські військові намагаються штурмувати кілька місяців.

Пізно ввечері 10 січня пресслужба власника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина повідомила, що нібито всю територію Соледара взяли під контроль їхні найманці.

Вранці 11 січня у Збройних силах України спростували цю інформацію. У мережі також публікували відеозвернення українських захисників, які боронять Соледар. За їхніми словами, у місті тривають запеклі, кровопролитні бої, але ситуація контрольована.

Увечері 11 січня президент Володимир Зеленський заявив, що Донецький напрямок "тримається".

Аналітики ISW вважають, що ймовірне захоплення росіянами Соледара не означатиме, що Бахмут опиниться в оточенні.

Зараз ви читаєте новину «Кремль визнав, що окупанти не контролюють Соледар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі