четвер, 15 липня 2021 15:49

В Україні відзначають День миротворця
7

В Україні 15 липня відзначають День миротворця. Свято започаткували 2013 року.

Українські миротворці є учасниками місій із підтримання миру з 1992-го. За цей час більш ніж 45 тис. військовослужбовців брали участь у завданнях із забезпечення порядку у 27 міжнародних операціях ООН, ОБСЄ і НАТО. За цей період під час виконання завдань загинули 55 військовослужбовців.

Миротворцями можуть стати військові Збройних сил, Національної гвардії та поліції віком від 25 років, які мають щонайменше п'ятирічний досвід служби.

В Україні відзначають день  миротворця.
Фото: УНН
В Україні відзначають день  миротворця.
В Україні відзначають день  миротворця.
В Україні відзначають день  миротворця.
В Україні відзначають день  миротворця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миротворці ООН підірвалися на міні у Малі

Також потрібно мати водійські права категорії "Б", володіти англійською або французькою мовою та бути в хорошій фізичній формі.

Військовому потрібно звернутися до командування частини, щоб воно відправило рапорт до миротворчого центру. З документів надати дозвіл родини, характеристику від контррозвідників, довідку про несудимість і висновок військово-медичної комісії.

Україна хоче збільшити миротворчий контингент в Конго.

Це рішення підтримала Рада національної безпеки і оборони, повідомив на брифінгу секретар Олексій Данилов, передає "Цензор.нет".

Зараз ви читаєте новину «В Україні відзначають День миротворця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі