пʼятниця, 04 червня 2021 20:41

В Африці буде більше українських миротворців

В Африці буде більше українських миротворців
РНБО вирішило збільшити контингент у Конго. Фото: "Цензор"

Україна хоче збільшити миротворчий контингент в Конго.

Це рішення підтримала Рада національної безпеки і оборони, повідомив на брифінгу секретар Олексій Данилов, передає "Цензор.нет".

"Розглядалося питання про направлення національного персоналу для участі України в місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго. Там є наш контингент. Зараз він на невелику кількість, але буде збільшуватися. Питання прийнятий одноголосно", - сказав Данилов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські миротворці вперше вирушили в африканську країну

У ДР Конго українські миротворці діють з 2000 року. Українці несуть службу у провінціях Північне Ківу і Південне Ківу. 2001-го до складу контингенту включили вертолітний загін. Крім військового контингенту, в місії ООН також проходять службу 15 військовослужбовців українського національного персоналу: 11 військових спостерігачів і 4 офіцери штабу.

Військовослужбовці українського національного контингенту Місії ООН у Демократичній Республіці Конго забезпечили висадку групи науковців на кратер діючого вулкана Ньямлагира.

Зараз ви читаєте новину «В Африці буде більше українських миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі