понеділок, 22 липня 2019 20:54

Українські миротворці вперше вирушили в африканську країну

Українські миротворці вперше вирушили в африканську країну
Українці будуть виконувати завдання в Малі. Фото: Reuters

5 українських миротворців уперше долучилися до виконання завдань Багатопрофільної інтегрованої місії ООН зі стабілізації в Малі.

Українські миротворці вперше вирушили в цю країну, заявив на брифінгу заступник начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генштабу ЗСУ полковник Валентин Левчик, повідомляє прес-служба Сухопутних військ ЗСУ.

Зараз 61 представник українського національного персоналу виконує завдання в місіях ООН, НАТО та спільних миротворчих силах у низці країн. Служать у Демократичній Республіці Конго, Косово, Південному Судані та інших країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські вертольоти знищили табори бойовиків у Конго: подробиці операції

"Висока оцінка від міжнародних партнерів стала основним підґрунтям для постійного запрошення України до участі в новостворюваних та вже існуючих миротворчих місіях, а також для розширення географії залучення Збройних сил України до миротворчої діяльності в усьому світі", - наголосив Левчик.

Українських миротворців задіяно для реагування на напад бойовиків на місто Мамове Демократичної Республіки Конго. В ході нападу вбито двох цивільних, ще 14 зникло безвісти і, ймовірно, взяті в полон, повідомляють місцеві ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Українські миротворці вперше вирушили в африканську країну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі