субота, 17 лютого 2024 19:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Три знищених російських літаки та 63 бойових зіткнення: ключове зі зведення Генштабу за 17 лютого

Три знищених російських літаки та 63 бойових зіткнення: ключове зі зведення Генштабу за 17 лютого
Протягом доби на фронті в Україні відбулось 63 бойових зіткнення. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні відбулось 63 бойових зіткнення.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу та три зенітно-ракетних комплексах противника. Також на Східному напрямку підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України знищено одразу три ворожі літаки: два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35, повідомив ввечері 17 лютого Генштаб ЗСУ.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по одному пункту управління, чотирьох артилерійських засобах, чотирьох складах боєприпасів, одній станції радіоелектронної боротьби противника.

Загалом ворог завдав чотири ракетних та 61 авіаційний удари, здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 14 атак ворога біля Ласточкиного Донецької області. Також ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Орлівка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни захопили мікрорайон "Хімік" та Авдіївський коксохімічний завод: карта

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки Донецької області. Тут загарбники, за підтримки авіації, 21 раз намагалися прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито сім атак в районах Іванівського, Кліщіївки, Андріївки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито сім атак поблизу Білогорівки Луганської області та Тернів, Ямполівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському напрямку нашими захисниками відбито дві атаки південніше Пречистівки та західніше Старомайорського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито чотири атаки противника західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено дві спроби штурму позицій наших військ.

На Куп'янському напрямку ворог наступальних дій не вів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Вночі, 17 лютого, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення.

Сирський зауважив, що українські військові завдали ворогу значних втрат. За його словами, воїни ЗСУ гідно виконали свій військовий обов'язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин.

Зараз ви читаєте новину «Три знищених російських літаки та 63 бойових зіткнення: ключове зі зведення Генштабу за 17 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі