субота, 17 лютого 2024 02:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські військові вийшли з Авдіївки - Сирський

Українські військові вийшли з Авдіївки - Сирський
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про вихід українських бійців з Авдіївки. Фото: eastnews.ua

Українські військові залишають Авдіївку.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський у Фейсбук.

"Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров'я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах", - написав він.

Сирський зауважив, що українські військові завдали ворогу значних втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від авіабомб сиплеться стеля: третя штурмова показала відео підвалів Коксохіму

"Наші воїни гідно виконали свій військовий обов'язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, завдали ворогу значні втрати в живій силі та техніці. Вживаємо заходів для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій"", - зазначив Головнокомандувач ЗСУ.

"Життя військовослужбовців — найвища цінність. Авдіївку ми все одно повернемо", - додав Сирський.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що відповідно до отриманого розпорядження, військові ЗСУ вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.

"У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення", - пояснив він.

Тарнавський сказав, що оточення не допущено. Особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах.

16 лютого Тарнавський повідомив про рішення відійти з позиції "Зеніт" на південно-східній околиці Авдіївки. Рішення відійти ухвалили задля збереження особового складу і покращення оперативної обстановки, сказав генерал.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 27 атак російських окупаційних військ у районі Авдіївки і дві атаки поблизу Первомайського і Невельського Донецької області, повідомив ввечері Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові вийшли з Авдіївки - Сирський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі