пʼятниця, 16 лютого 2024 14:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони відійшли з позиції "Зеніт" в Авдіївці - Тарнавський

Сили оборони відійшли з позиції "Зеніт" в Авдіївці - Тарнавський
Командування ОСУВ "Таврія" прийняло рішення рішення відійти з позиції "Зеніт" на південно-східний околиці Авдіївки. Фото: instagram.com/libkos

Після багатьох місяців протистояння, командування ОСУВ "Таврія" прийняло рішення рішення відійти з позиції "Зеніт" на південно-східний околиці Авдіївки.

Сили оборони тримали цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога. Про це повідомив командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський в Telegram.

Рішення відійти було ухвалено задля збереження особового складу та покращення оперативної обстановки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжі кадри знищеної Авдіївки показали в мережі

"Тактично зайняття цих позицій не надає ворогу стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції", - зазначив він.

За словами Тарнавського, наразі триває перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування підрозділів на нових позиціях.

"Відбувається планове посилення підрозділів", - додав командувач.

Українські захисники продовжують стримувати російських загарбників, які не полишають спроб оточити Авдіївку. Збройні сили України там стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Про це вранці 16 лютого повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби Сили оборони України на Авдіївському напрямку відбили 28 атак ворога в районах Авдіївки, Ласточкиного та ще п'ять атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області.

Там також відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони відійшли з позиції "Зеніт" в Авдіївці - Тарнавський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі