середа, 19 квітня 2023 07:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни "паспортизують" пенсіонерів на Донбасі – спротив

Росіяни  "паспортизують" пенсіонерів на Донбасі – спротив
На Донбасі окупанти створили "мобільні групи" для примусової паспортизації пенсіонерів. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Російські окупанти провалюють визначені темпи "паспортизації" й вдаються до нових методів примусу.

На Донбасі загарбники створили "мобільні групи" для паспортизації пенсіонерів, повідомив Центр національного спротиву.

"У тимчасово захоплених районах Донецької та Луганської областей окупанти почали проводити "паспортизацію" за місцем проживання пенсіонерів. Фактично це є елементом тиску на соціально незахищені верстви населення, які залежать від окупаційної адміністрації", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти погрожують відбирати дітей в українців, які відмовляються від російського паспорту

У ЦНС додали, для обходу пенсіонерів з РФ прибули 300 "волонтерів", які утворили "мобільні групи".

За даними спротиву, на Донеччині облаштували пункти видачі паспортів при лікарнях, адже без паспорта РФ людям відмовляють у медичному обслуговуванні.

Росія продовжує насаджувати так звану паспортизацію громадянам України. Особливо активізувалась діяльність з прискорення видачі російських паспортів на окупованих територіях Донецької області, повідомляв український Генштаб.

"Паспортизація" спостерігається й на Херсонщині. В окремих населених пунктах захопленого Каховського району окупанти змушують людей перереєстровувати транспорт за російськими нормативно-правовими актами. Для цього власникам потрібно мати російські паспорти.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни "паспортизують" пенсіонерів на Донбасі – спротив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі