вівторок, 26 лютого 2019 17:19

Росія вигадала бойовикам нову обіцянку

Росія вигадала бойовикам нову обіцянку
Жителям окупованого Донбасу обіцяють замінити паспорти на російські. Фото: narodna-pravda.ua

Окупанти на Донбасі обіцяють місцевим жителям перехід документів на паспорти громадян РФ.

Таким чином підтримують проросійські настрої на території захопленого регіону. Зараз люди замість паспортів, мають папірці приналежності до псевдореспублік. Такі дані має українська розвідка, заявив речник Міноборони України Максим Праута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть їхати без віз в ще одну країну

Спочатку змінюватимуть паспорти так званим держслужбовцям і представникам силових структур окупаційних адміністрацій.

"Так званим "керівництвом республік" інтенсивно поширюється інформація про підготовку до поетапної заміни місцевим жителям паспортів "Д/ЛНР" на російські", – розповів він.

За словами речника Міноборони, у такий спосіб російська пропаганда намагається забезпечити лояльність місцевого населення до окупаційного режиму та російсько-окупаційних військ.

Окупанти записали в росіяни кримського татарина Ескендера Абдулг'анієва, якого затримали вранці 14 лютого. Звинувачують в участі у забороненій росіянами релігійній організації "Хізб ут-Тахрір".

"Мого підзахисного записували як громадянина Російської Федерації, хоча російського паспорта у нього немає. Був поданий паспорт громадянина України. Слідчі це до уваги не взяли і сказали, що його громадянство Росії було доведено якимись матеріалами справи. Це неправда", - заявила його адвокат Ліля Гемеджі.

Зараз ви читаєте новину «Росія вигадала бойовикам нову обіцянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі