середа, 15 грудня 2021 19:37

Озброєння ВМС поповнять комплекси крилатих ракет "Нептун"

Озброєння ВМС поповнять комплекси крилатих ракет "Нептун"
Крилаті ракети "Нептун" з'являться в Україні. Фото: скріншот з відео

До квітня 2022 року на озброєння військово-морських сил України надійде дивізіон протикорабельних комплексів крилатих ракет "Нептун".

Про це повідомив канал телестудії Міністерства оборони у Facebook.

"Нептун" обладнані цифровими засобами зв'язку та стріляють на відстань до 300 км. Цей комплекс базується на цифрових засобах зв'язку й має невелику площу розсіювання, а ракета летить на висоті до 3 м над рівнем моря. Зараз на озброєнні ВМС такий комплекс один.

"Упродовж останнього року в українських Збройних силах з'явилося чимало новітньої техніки, серед якої і сучасний береговий мобільний ракетний комплекс "Нептун". Цими днями на одному з полігонів Одещини відбулися тренування (із застосуванням "Нептун". - Gazeta.ua), що яскраво продемонстрували, яким може бути захист наших кордонів з моря", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська взяли участь у навчаннях у Грузії

Комплекс призначений для ураження бойових кораблів класу крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів та берегових радіоконтрастних цілей у простих і складних метеорологічних умовах у будь-який час доби й року при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

"Навесні він буде повністю готовий і включений до складу військово-морських сил України. Вже деяка техніка закуплена", – зазначив командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа.

Військові батареї самохідних артилерійських установок "Гвоздика" здійснили вогневу підтримку підрозділу морської піхоти, який провів тренування поблизу адмінкордону з окупованим Кримом із відбиття наступу морського десанту умовного противника.

Зараз ви читаєте новину «Озброєння ВМС поповнять комплекси крилатих ракет "Нептун"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі