середа, 28 вересня 2022 08:51

Спецтема: Війна Росії проти України

"Голосували" майже стільки ж людей, як десять років тому – як на Луганщині "малювали" результати псевдореферендуму

"Голосували" майже стільки ж людей, як десять років тому – як на Луганщині "малювали" результати псевдореферендуму
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів деталі "малювання" результатів псевдореферендуму. Фото: t.me/luhanskaVTSA

У псевдореферендумі на Луганщині взяли участь стільки ж людей, скільки мали право голосу десять років тому.

І це з урахуванням сотень тисяч евакуйованих та емігрантів, повідомив у Telegram голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, у виборах народних депутатів України у жовтні 2012 року, коли ще голосувала вся Луганщина, до списків були включені 1,829 млн осіб.

Тепер, у псевдореферендумі, за даними росіян, взяли участь 1,662 млн людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада безпеки ООН зібралась через російські псевдореферендуми

"Із урахуванням явки у 94%, маємо 1,768 млн населення, яке мало право голосувати, але не мало права голосу. Тобто, з урахуванням катастрофічної щорічної негативної різниці між кількістю народжених і померлих на території так званої ЛНР, в організаторів "референдуму" виходить, що населення за ці роки зменшилося лише на 60 тисяч осіб", – зазначає Гайдай.

До цих 60 тисяч увійшли і померлі, і сотні тисяч переселенців в межах України. Адже тільки протягом весни-літа 2022 року офіційно зареєстровано понад 320 тисяч переміщених осіб.

"Багато хто ще не зареєструвався, або користується довідкою, отриманою 7-8 років тому. Десятки тисяч луганчан виїхали в країни Європи. До цих 60 тисяч різниці увійшли загиблі та скалічені, яких РФ примусово мобілізувала під час вторгнення. Напевно, й полонені та зниклі без вісти", – пише Гайдай.

За його словами, включили росіяни у списки для голосування також багато тих, хто за ці вісім років облаштувався в Росії.

На окупованій території Луганської області до Росії нібито захотіли приєднатися близько 98% людей. Загарбники заявили, що участь у псевдореферендумі взяли 1,6 млн осіб.

Загарбники провели псевдореферендуми на чотирьох окупованих територіях України з 23 до 27 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"Голосували" майже стільки ж людей, як десять років тому – як на Луганщині "малювали" результати псевдореферендуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі