пʼятниця, 07 жовтня 2022 12:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Боррель анонсував новий пакет військової допомоги Україні

Боррель анонсував новий пакет військової допомоги Україні
Голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель проситиме лідерів ЄС про виділення нового траншу військової допомоги Україні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Верховний представник Європейського Союзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель закликав блок із 27 країн виділити додаткові кошти для військової підтримки України.

Раніше ЄС уже надав €2,5 млрд українській армії у вигляді п'яти траншів по €500 млн з Європейського фонду миру. Слова Борреля на саміті ЄС у Празі 7 жовтня цитує Reuters.

"Я попрошу лідерів підтримати пропозицію щодо виділення нового траншу для Європейського фонду миру для продовження надання військової підтримки Україні, а також навчальної місії", – сказав Боррель журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна наполягає на ATACMS. У США сперечаються ‒ WSJ

Тим часом голова Європейського парламенту Роберта Метсола вкотре закликала держави Євросоюзу надати Україні танки. Зробила це на тому ж саміті лідерів ЄС у Празі, пише "Європейська правда".

"Україні потрібна важка зброя, і їй потрібні танки. Їй потрібна зброя. Країни-члени можуть їх надати у той час, як Росія здійснює ескалацію свого вторгнення та стає все більш відчайдушною. Ми повинні відповісти пропорційним способом, щоб допомогти Україні виграти у цій війні", – сказала Метсола.

Київ давно домагається поставок танків Leopard II німецької розробки. Але Берлін не погоджується, вважаючи, що будь-яка така передача повинна бути частиною ширшої угоди між західними союзниками.

Троє з чотирьох американців вважають, що Сполучені Штати Америки мають і надалі підтримувати Україну попри погрози Російської Федерації застосувати ядерну зброю. За це й за надання Україні більшої кількості озброєння висловилися 73% громадян США, свідчить опитування Reuters/Ipsos.

4 жовтня президент США Джозеф Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні. Сполучені Штати передадуть Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть ракетні установки HIMARS.

Зараз ви читаєте новину «Боррель анонсував новий пакет військової допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі