четвер, 06 жовтня 2022 12:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Дедалі більше американців виступають за надання Україні зброї на тлі ядерних погроз РФ – опитування

Дедалі більше американців виступають за надання Україні зброї на тлі ядерних погроз РФ – опитування
73% американців вважають, що США мають надалі підтримувати Україну. Фото: pixabay.com

Троє з чотирьох американців вважають, що Сполучені Штати Америки мають і надалі підтримувати Україну попри погрози Російської Федерації застосувати ядерну зброю.

За це й за надання Україні більшої кількості озброєння висловилися 73% громадян США, свідчить опитування Reuters/Ipsos.

"З твердженням, що США мають і далі підтримувати українців, погодилися як демократи, так і республіканці, хоча серед прихильників Джо Байдена було більше підтримки – 81%, ніж у республіканців – 66%", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія та Білорусь не отримають грошей – Байден підписав важливий документ

Дедалі менше американців вважають, що проблеми України не є справою США й що країна не має втручатися. Таку думку висловили лише 35% респондентів, у порівнянні із 40% незгодних у серпні.

Водночас 58% американців заявили про страх наближення ядерної війни з Росією. 65% стурбовані тим, що війна може загостритися, якщо Україні нададуть зброю більшої дальності, здатну завдати удару по РФ.

4 жовтня президент США Джозеф Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні. Сполучені Штати передадуть Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть ракетні установки HIMARS.

Новий пакет військової допомоги від США, про який Пентагон оголосив 4 жовтня, допоможе українській армії ефективніше звільняти землі від російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Дедалі більше американців виступають за надання Україні зброї на тлі ядерних погроз РФ – опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі