середа, 05 жовтня 2022 05:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон: HIMARS дозволяють Україні добивати до більшої частини актуальних російських цілей

Пентагон: HIMARS дозволяють Україні добивати до більшої частини актуальних російських цілей
Стандартний боєприпас для HIMARS дозволяє добити до Криму. Фото: zaxid.net

Американські реактивні системи залпового вогню HIMARS, які США передали Україні, а також стандартні ракети до них дозволяють українським військовим вражати більшу частину актуальних цілей, що належать російським окупантам.

У тому числі ЗСУ можуть вражати Російські цілі в тимчасово окупованому Росією Криму, заявила заступник помічника міністра оборони США у справах Росії, України та Євразії Лора Купер, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал ЗСУ розповів, чи багато у Росії залишилося зброї

Купер нагадала, що ЗСУ мають повне право застосовувати ракети американського виробництва по Криму, оскільки США визнають Крим українською територією.

"Згідно з нашими оцінками, за допомогою наявних у них систем GMLRS на HIMARS, додаткову кількість яких ми надамо в новому пакеті військової допомоги, вони можуть досягти більшості цілей на полі бою" - зазначила вона.

4 жовтня президент США Джозеф Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні. Сполучені Штати передадуть Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть ракетні установки HIMARS.

Новий пакет військової допомоги від США, про який Пентагон оголосив 4 жовтня, допоможе українській армії ефективніше звільняти землі від російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон: HIMARS дозволяють Україні добивати до більшої частини актуальних російських цілей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі