пʼятниця, 22 червня 2012 09:55

В українських річках масово гине риба
9

Від чого гине риба - невідомо
Берег Інгула та Піденного Бугу вкритий гнилою рибою
Гине риба і в морі

Загибель риби в річці Південний Буг в районі Миколаєва набуває характеру екологічного лиха. Повідомлення про масовий мор риби надходять вздовж узбережжя річки на Миколаївщині, а також з району річки Інгул. Мертву рибу виявили також у Дніпрі.

Як повідомляє "Новости-N", берег Південного Бугу в районі Баловного, Матвіївки, мікрорайону Соляні буквально усіяний мертвою рибою. Риба вже почала розкладатись й над річкою стоїть нестерпний сморід. Прибирати потенційне джерело інфекції ніхто не збирається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На одеських пляжах вже місяць гниють мертві дельфіни

20 червня з приводу загибелі риби скаржилися також жителі Намиву: за їхніми словами, на березі повно загиблої риби. Це підтвердили журналісти. Над пляжем стоїть нестерпний запах мертвої риби. Смуга прибою вздовж пляжу вкрита густим нальотом, який за кольором нагадує мідний купорос.

При цьому пляж повний людей, купаються всі, в тому числі і діти.

Між тим, Миколаївська екологічна інспекція ніяк не реагує на заяви місцевих жителів і журналістів. Що відбувається з рибою - на даний момент невідомо.

Зараз ви читаєте новину «В українських річках масово гине риба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі