середа, 06 червня 2012 14:53

На одеських пляжах вже місяць гниють мертві дельфіни

На одеських пляжах вже місяць гниють мертві дельфіни
Дельфіни загинули від камбальних сіток рибалок. Фото: investigator.org.ua

На Одещині морські хвилі вже протягом місяця викидають на берег мертвих дельфінів. Весь цей час вони лежать на пляжі селища Затока і гниють під палючим сонцем. Відпочивальники намагаються обходити померлих тварин стороною, а от від смороду дітися нікуди.

Як повідомляє ТСН, першого мертвого дельфіна побачили курортники з Києва, які під час травневих свят відпочивали тут на пляжі. Зовні було видно, що тварину нещодавно викинуло на берег.

"Буквально пройшов місяць, ми приїхали знову сюди відпочивати і ось уже протягом місяця сталося три випадки", - розповів відпочивальник Сергій Гроза.

Таку кількість мертвих тварин море виносить вперше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Феодосією на берег викидає "порізаних" дельфінів

В адміністрації бази відпочинку, неподалік якої розкидало дельфінів, кажуть, що про мертвих ссавців дізналися від курортників.

Іхтіологи стверджують, що дельфіни загинули від камбальних сіток рибалок. В районі Затоки в цей час триває промисел риби, а дельфіни нерідко заплутаються у сітках і гинуть від нестачі кисню.

За словами іхтіолога Павла Кириченка, кожна смерть дельфіна повинна фіксуватись зі складанням акту – як у службі рибохорони, так і у службі навколишнього водного середовища. Чому тіла мертвих дельфінів гниють на пляжах, фахівець пояснює наступним чином: "Кожен старається як в старі часи - не мій район переклали труп на інший район. Так воно і тягнеться".

А поки служби вирішують, кому ж прибирати трупи, хтось із відпочивальників закопав одного дельфіна прямо у піску на пляжі. Інші продовжують гнити на сонці.

Зараз ви читаєте новину «На одеських пляжах вже місяць гниють мертві дельфіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі