четвер, 06 червня 2013 11:07

У Львові презентували "Ультрамарин" сербського письменника
5

Фото: Фото: Ольга Швед

5 червня у львівській книгарні "Є" презентували нову книгу "Ультрамарин" сербського прозаїка, поета, та художника Мілети Продановича.

Професор Академії мистецтв у Белграді презентує свою книгу в українському перекладі в найбільших містах України. У своїх художніх циклах митець звертається до проблеми взаємодії мови тексту картини вистави. Опублікував 16 книжок - 10 романів, збірки новел, нарисів, одну поетичну збірку.

"Ультрамарин" Мілети Продановича - це книга про синівську любов та спорідненість душ. Автобіографічна, у ній описані спогади автора про батька і про давню родинну подорож до скарбів епохи італійського Відродження. Дитячі враження від цих мандрів переплітаються з уже дорослими, нещодавніми, а згадки про драматичні події в рідній країні письменника - падіння Берлінської стіни, розвал країни - з роздумами двох митців, батька й сина, про мистецтво і людське життя.

"Ультрамарин - це колір у художній палітрі, його видобувають із лазурного каменю. Моя книга відрізняється від усіх попередніх своєю автобіографічністю. Хіба щось подібне прослідковується у книзі "Собака із зламаним хребтом", яку я написав і видав 1993 року. У новій книзі - стара, як світ літературна тема - смерть батька. Мій батько помер несподівано. Вийшов на вулицю одного холодного дня, впав і помер. Перед тим він встиг сказати і зробити усе, що хотів. Я його дуже любив", - каже на презентації книги письменник Мілета Проданович.

Проза Мілети Продановича перекладена багатьма германськими, романськими і слов'янськими мовами. У перекладі українською видано його роман "Сад у Венеції" та кілька оповідань.

Зараз ви читаєте новину «У Львові презентували "Ультрамарин" сербського письменника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі