субота, 01 червня 2024 20:29

Порошенки побували на Книжковому Арсеналі: це як система "свій - чужий"
7

Автор: eurosolidarity.org
 

Пʼятий президент Петро Порошенко з дружиною Мариною побували на Книжковому Арсеналі. Цьогорічний письменницько-видавницький форум в українській столиці викликав величезний інтерес шанувальників книжок. Черги в Арсенал стоять з ранку до вечора.

"Книжковий Арсенал - це особлива атмосфера, де всі - свої. Знайомих і незнайомців обʼєднує любов до українського слова і віра в його непереборну силу", - каже Порошенко.

Автор: eurosolidarity.org
 

Відвідувачі Книжкового арсеналу активно поповнюють новинками українських видавництв свої бібліотеки. Порошенко показує: "я маю вже десь 5 сумок, 30 книжок купив, а 20 мені подарували. Так що ми з пустими руками звідси точно не підемо".

Автор: eurosolidarity.org
 

Найголовнішою для себе Порошенко називає книжку з віршами, піснями та спогадами про українського поета, громадського діяча і близького друга, засновника ветеранської ГО "Res_Publika. Брати по Зброї" Гліба Бабіча, який загинув на фронті.

Автор: eurosolidarity.org
 

"Ми встигли видати книгу Гліба Бабіча. Він не просто близький друг нашої команди, нашої родини. Це великий українець, з великою душею, з великим серцем. В липні ми будемо збиратися разом, будуть презентуватися книжки Гліба і спогади про нього, в тому числі і мої спогади. І якщо казати, яка книжка тут була для мене найважливіша, це вона", - говорить пʼятий президент.

За його словами, кожен тут знайде для себе поживу для розуму і душі: "від книги про Теодора Рузвельта і закінчуючи пазлами про напрямок руху русского корабля. Все лягає правильно". Порошенко також долучився до акції підтримки "азовців", які знаходяться в полоні.

Автор: eurosolidarity.org
 

Особлива експозиція цьогорічного Арсеналу присвячена книжкам харківського видавництва "Віват", яке кілька днів тому розбомбили російські окупанти.

Автор: eurosolidarity.org
 

"З одного боку - це символ російського варварства. А з іншого - символ надії на відродження. Символ надії на те, що наші три стовпа - наші Збройні сили, наша армія, наша віра включно з Православною церквою і наша мова включно з нашими письменниками, видавцями, журналістами - це те, що робить Україну непорушною", - вважає Порошенко.

Автор: eurosolidarity.org
 

"Ми тут всі серед своїх. Тут є ті, з ким ми дуже давно не бачились. Хтось на фронті, хтось в тилу. А сьогодні книга з цими величезними чергами зібрала нас всіх на Книжковому Арсеналі. Це як система визначення "свій - чужий". Тут з усіма вітаєшся як з друзями. Я хочу скористатися цією можливістю і закликати - обовʼязково прийдіть, подивіться і отримайте потужний заряд українства, заряд віри в перемогу, заряд боротьби за українську мову і українську книжку", - каже Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенки побували на Книжковому Арсеналі: це як система "свій - чужий"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі