понеділок, 14 березня 2022 19:17

Спецтема: Війна Росії проти України

"Хай вертаються додому нах*й з кораблями. Що ж ти робиш, джавеліне, з тими москалями" - українці записують мотивуючі пісні

"Хай вертаються додому нах*й з кораблями. Що ж ти робиш, джавеліне, з тими москалями" - українці записують мотивуючі пісні
Андрій Хливнюк заспівав гімн Січових Стрільців "Ой, у лузі червона калина". Фото: vikka.ua

Третій тиждень в Україні триває війна проти російських загарбників. Багато українських митців-артистів вступили до лав тероборони, щоб боронити країну. І навіть там вони продовжують творити та піднімати бойовий дух українців. Цивільне населення також креативить - створює мотивуючі пісні про бойову техніку, українських захисників та відважність нашого народу.

Gazeta.ua зібрала мотивуючі пісні і ролики для підняття бойового духу українців.

Нова реальність вимагає нової абетки

Небайдужі українці створили нову воєнну абетку. Кожна літера якої ілюструється військовим терміном або ж словом, яке зараз якнайкраще відображає воєнні події в Україні. Наприклад, А - Арестович, Б - байрактар, В - війна, Г- гуманітарка тощо. Останньою розмістили букву "П" - адже перемога йде в кінці. Відео завершили словами "Переможемо, тримайтесь. Слава Україні".

Пісня про славетні джавеліни

Креативні українці створили пісню про славнозвісну зброю Javelin, яку використують проти ворожих танків. Слова поклали на пісню "Василина", яку виконує Іван Попович.

Слова із пісні:

Біля хати джавеліни хлопці заряджали

Орків палять ці ракети, як святі кинджали.

Хай вертаються додому нах*й з кораблями,

Що ж ти робиш, джавеліне, з тими москалями.

Пісня про нищівний байрактар

Користувач You Tube Тарас Боровик виклав у мережу відео з піснею про байрактар. Це ударний оперативно-тактичний середньовисотний безпілотний літальний апарат, які Україна використовує у війні з російськими окупантами. 28 лютого байрактарами знищили колону російської техніки на Херсонщині та ЗРК "Бук" у Житомирі. А 2 березня за допомогою байрактарів українці розбили вщент 180 одиниць російської техніки поблизу на Сумщині.

Слова з пісні:

Російські танкісти сховались у кущі,

щоб в лаптях трохи посьорбати довбані щі,

та трохи в кущах перегрівся навар -

байрактар, байрактар!

Відео супроводжується кадрами, на яких знищують російську бойову техніку.

Російський корабль пішов нах*й та ПНХ

Українська група BOTASHE представила трек ПНХ - абревіатруа до відомого слогану ультрасів про президента Росії.

На початку відео російський корабель посилають у відомому вже напрямі. Тоді вмонтовані кадри "візиту" росармії до України, страшні руйнування війни, польоти винищувачів, відео з російськими полоненими, пропагандистами та навіть співаком Миколою Басковим, який підтримав кремлівську "спецоперацію".

"Цей трек коротко описує нашу позицію і наш настрій. Бойового духу братикам, хто на передовій! Щирі співчуття всім втратам і сили тим, кому найважче. Ми однозначно переможемо! - вказано в описі до треку.

Танці під пісню "Батько наш Бандера"

Telegram канал "Валер'янка Арестовича" опублікував відео з українським військовим, який танцює під відому пісню "Батько наш Бандера". Класичний варіант треку оновили і додали у кінці фразу про російський корабель.

"Ой, у лузі червона калина" від Хливнюка і The Kiffness

Український артист і соліст гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, що з перших днів повномасштабної війни записався до лав тероборони, зняв потужне відео на Софіївській площі в Києві, де заспівав народну пісню "Ой, у лузі червона калина". Вона була гімном українських Січових Стрільців. Пізніше південноафриканський музикант і продюсер The Kiffness зробив музичний супровід. Трек миттєво став популярним у мережі й за 10 днів набрав близько пів сотні тисяч переглядів.

The Kiffness заявив, що дохід від цього відео буде переданий на гуманітарну допомогу для Збройних сил України.

Пісня-присвята усім українським захисникам

Український музикант з Луцька Олександр Положинський, ексфронтмен гурту "Тартак", записав пісню, яку присвятив своєму другові Гатилу та кожному захисникові, що боронить нашу землю.

"Ця пісня написана кілька років тому як присвята моєму другові Гатилу та кожному українському воїнові й воїтельці, які гатять так, що аж гай шумить! Тоді ми її так і не записали, але записали тепер. Слава ЗСУ та всім, хто гатить разом з ними!" — написав співак.

На відео вражаючі кадри українських захисників та військової техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зараз країна працює по-іншому": хто зі знаменитостей пішов до тероборони

Гімн українського військового забігу від гурту "Мандри"

Гурт "Мандри" представили патріотичний трек для підняття бойовойого духу українського народу під час російського вторгнення на нашу батьківщину.

Слова із пісні:

"Шикуйся на руханку, струнко вставай!

Прапор України біля серця тримай.

Усі перешкоди здолаємо ми,

слава Україна, всім героям війни!

"Ми од віку нескорені ніким і ніколи" - переможна пісня

Співак та композитор Павло Табаков представив ліричну пісню "Забирайся, війна!".

"Це не просто пісня, це крик душі українців. "Забирайся, війна!" народжена з великого болю і великої боротьби, що їх переживає наш народ. Водночас - з великої віри у перемогу України. Автори слів – Василь Фесюк та Павло Табаков, автор музики – Павло Табаков", - ідеться в повідомленні.

Слова з пісні:

Ми од віку нескорені ніким і ніколи,

не здамося сьогодні, щоб нас побороли.

Стала кривавою наша земля,

брати українці, тримаймось, війна!

У відео вмонтовані кадри ворожого вторгнення російських окупантів на територію України.

"Нехай ворог репетує" - пісня під сирени від Бабкіна

Соліст гурту "5'nizza" Сергій Бабкін майже повністю переробив свій популярний хіт "Я солдат", у якому тепер звучить фраза "російський корабель, йди нах*й". Тепер ця може стати хітом серед українських солдатів.

Пісню заспівав під гітару, на початку відео звучать тривожні сирени повітряної тривоги, далі показали різні кадри – від красивих українських міст до страшних наслідків війни, яких завдали російські війська.

"Я – солдат, я не спав давно, але живить мене силою чоловічою моя рідна земля під ногами. Я солдат – тим, хто до нас прийшов з дірявою бошкою – відіб'ю я її чоботями. Нехай ворог репетує, розірваний рот, будуть прахом, ми рвемо їх без страху. Краще всіх лікарських крапель, російський військовий корабель – йди нах*й", – говориться на початку пісні.

"Це війна кожного, хто знає солов'їну"

Ярослав Карпук, учасник вокального шоу "Голос. Діти", презентував кліп на пісню про війну - "Повістка".

"Війна принесла повістку кожному українцю, зима попрощалася запахом пороху, а весна привіталася слізьми, з яких виростають проліски. Кулі, що ловлять у свої обійми кращих дітей України, скоро закінчаться, але єдність та дух, який вони розпалили в цілої нації, — буде палати вічно! ­— розповів Ярослав Карпук.

Українські митці піднімають бойовий дух народу - створюючи картини, вірші, фотографи роблять фотохроніки життя населення під час вторгнення країни-агресора Росії. Gazeta.ua розповість, які твори надихають українців на боротьбу проти окупантів.

Зараз ви читаєте новину «"Хай вертаються додому нах*й з кораблями. Що ж ти робиш, джавеліне, з тими москалями" - українці записують мотивуючі пісні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі