неділя, 18 лютого 2007 17:15

"Золотого ведмедя" у Берліні отримав китайський фільм

Автор: фото: reuters/Hannibal Hanschke
  Режисер фільму ”Весілля Туї” Ван Цюаньань і актриса Ю Нан тримають ”Золотого ведмедя”
Режисер фільму ”Весілля Туї” Ван Цюаньань і актриса Ю Нан тримають ”Золотого ведмедя”

57 -й Берлінський кінофестиваль закрили цієї суботи в кінотеатрі "Берлінер палас" у столиці Німеччини. Українських режисерів на ньому не було.

Одеська режисерка Кіра Муратова, 74 роки, відмовилася показувати свою стрічку "Два в одному" за три дні до початку фестивалю. Лише в благодійному вечорі "Кіно заради миру" 12 лютого взяв участь український боксер Віталій Кличко, 35 років, з дружиною Наталею.

Росіянам теж не пощастило. Директор фестивалю Дітер Косслік заборонив показ російського фільму "Гидкі лебеді" Костянтина Лопушинського. Стрічка присвячена глобальному потеплінню. Колишній президент СРСР Михайло Горбачов, 75 років, хотів особисто привезти стрічку. Але йому відмовили.

Росіянам теж не пощастило

Головну нагороду — "Золотого ведмедя" — здобув фільм китайського режисера Вана Цюаньаня "Весілля Туї". Стрічка розповідає про важку долю сільської жінки, яка мандрує з сім"єю монгольським степом.

— Кращого подарунка на китайський Новий рік годі й бажати, — зауважує режисер.

"Срібних ведмедів" за найкращу чоловічу й жіночу роль одержали аргентинець Хуліо Чавес за роль чоловіка-невдахи у фільмі "Інший" та німкеня Ніна Хосс за роль жінки, що повірила в свої сили, у трилері "Йєлла".

Приз за найкращу режисуру дістався ізраїльтянинові Джозефу Седару за картину "Бофор". Стрічка розповідає про війну Ізраїлю та Лівану 2000 року.

Зараз ви читаєте новину «"Золотого ведмедя" у Берліні отримав китайський фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі