середа, 07 лютого 2007 15:53

Жолдак зніме фільм за романом Андруховича

44-річний театральний режисер Андрій Жолдак із письменником з Івано-Франківська Юрієм Андруховичем, 46 років, написали сценарій фільму "Перверзії".

— Стрічка не буде екранізацією однойменного роману Андруховича, — каже продюсер і сестра Жолдака Катерина. — Це — режисерська фантазія за мотивами творчості письменника. Невідомо, хто зніматиметься у фільмі, ще навіть кошторис стрічки не складений.

У Міністерстві культури кажуть, що гроші у фільм Жолдака вкладуть німецькі бізнесмени.

— Україна може виділити на цю стрічку не більше 10 мільйонів гривень, — запевняє начальник управління кінематографії Ярослав Голінський. — Ми включили "Перверзії" у плани на 2007 рік.

Також міністр культури Юрій Богуцький, 54 роки, запропонував Жолдакові створити власний театр у Києві.

— Така людина має працювати в Україні, — заявляє міністр. — Тому я запропонував цьому режисерові створити "Театр Андрія Жолдака". Офіс розташується в Міністерстві культури. А приміщення під театр режисер нехай шукає сам.

Зараз Андрій Жолдак поїхав до Люксембурга.

— Ставить виставу "Життя з ідіотом" за оповіданням росіянина Віктора Єрофєєва, — розповідає сестра режисера. — Богуцький справді розмовляв з Андрієм під час фестивалю "Дні сучасного театру". Не знаю, чи домовилися. А спитати теж не можу. Коли брат репетирує, його краще не відволікати.

Зараз ви читаєте новину «Жолдак зніме фільм за романом Андруховича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі