понеділок, 01 березня 2010 18:10

"Віра весь Голлівуд звела з розуму своєю вродою"

Автор: фото з сайта www.farm4.static.flickr.com
  Голлівудська актриса Віра Фарміґа грає в кіно з 2000 року. Знімалася в стрічках із акторами Леонардо Ді Капріо, Меттом Деймоном, Джеком Ніколсоном, Джоні Деппом. Живе в передмісті Нью-Йорка в будинку з двома козами — Зосею й Фрузею
Голлівудська актриса Віра Фарміґа грає в кіно з 2000 року. Знімалася в стрічках із акторами Леонардо Ді Капріо, Меттом Деймоном, Джеком Ніколсоном, Джоні Деппом. Живе в передмісті Нью-Йорка в будинку з двома козами — Зосею й Фрузею

Голлівудську актрису українського походження 36-річну Віру Фарміґу номінували на "Оскар". Вона зіграла коханку Джорджа Клуні в комедійній драмі "Вище неба". За цю роль отримала відзнаку "Золотий глобус". Тепер боротиметься за звання кращої актриси другого плану із Пенелопою Крус, Анною Кендрік, Меґі Джілленхал і Мо"Нік.

— Віра заслужила на цю нагороду, — каже 48-річний Джордж Клуні, який грає фахівця зі звільнення працівників у великих компаніях. Його герой закохується у Віру й сам потрапляє під звільнення. — Вона весь Голлівуд звела з розуму своєю вродою. Знімалася з найкрасивішими чоловіками — Леонардо Ді Капріо, Джудом Лоу, Кіану Рівзом і, звісно, зі мною. Якщо українські дівчата всі такі, то, може, мені час змінити громадянство?

Віра Фарміґа народилася в американському штаті Нью-Джерcі в родині українських емігрантів. Була другою з семи дітей. Її мати — уродженка Німеччини, а батько — зі Західної України. До 6 років Віра розмовляла лише українською, танцювала в фольклорному ансамблі.

— Коли просять дати інтерв"ю для українського видання, завжди чомусь говорять російською, — дивується актриса. — Я не знаю цієї мови. Вільно розмовляю лише українською та англійською. Моє походження для мене важливе.

Я не знаю російської мови. Вільно розмовляю лише українською та англійською

Віра Фарміґа знялася у 10 фільмах. Була одружена двічі. Має сина 1-річного Фінна.

— Якщо я скажу, що не мрію про "Оскар", то збрешу, — сміється. — Критики кажуть, у мене найбільше шансів, бо стрічка має два "Золотих глобуси": за жіночу роль і сценарій. Що ж, триматиму кулаки.

Премія "Оскар" — найпрестижніша в кіносвіті. 82-а церемонія нагородження відбудеться 7 березня в Голлівуді.

У короткометражці про Чорнобиль знялася київська школярка

На "Оскар" претендуватиме і 17-хвилинна стрічка "Двері" про Чорнобильську аварію. Вісім днів у Прип"яті та Києві її знімала ірландка 35-річна Хуаніта Вілсон.

— Це найдраматичніший фільм серед номінантів, — каже продюсер Віталій Шереметьєв. — У ньому грають білорус Ігор Сігов, росіянка Джульетта Казакевич-Геринґ та українська школярка Лілія Гречка. Хуаніта знайшла її просто на вулиці в Києві.

В основі сюжету — історія прип"ятської родини, яка постраждала від вибуху на АЕС. Після аварії в  родині помирає донька. За традицією, її потрібно поховати на дверях із рідного дому. Батько потайки повертається в Прип"ять, аби зняти двері з будинку.

— Після "Оскара" я покажу фільм в Україні. Якщо не дадуть нагороди, то втоплюся в "Радянському шампанському", — каже Хуаніта. — У Прип"яті я відчувала тваринний страх, змішаний із захватом. Це місто-пустка, в якому немає ні людей, ні машин. Дивовижний майданчик для зйомок. Декорацій будувати не треба, будинки навіть із цілими вікнами стоять. А який шарм створюють дерева, які за 20 років проросли прямо в квартири. Звукооператори ще й звуки позаписували: скрипіння іржавого колеса, шум вітру.

Стрічка отримала п"ять нагород на фестивалях в Единбурзі, Сербії, Боснії та Герцеговині.

Зараз ви читаєте новину «"Віра весь Голлівуд звела з розуму своєю вродою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі