понеділок, 19 листопада 2007 17:12

Юрія Борисова поховають у могилі батька

Юрія Борисова поховають у могилі батька

Цієї суботи в Москві від інфаркту помер російський театральний режисер 51-річний Юрій Борисов, син актора Олега (Альберта) Борисова. Спочатку його хотіли поховати поряд із батьком на Новодівочому цвинтарі у столиці Росії. Однак у Олега Борисова дуже маленька могила — два тіла поряд у ній не помістяться. Тому Юрія покладуть над домовиною батька.

Юрій Борисов народився в Києві. Його батько працював актором театру Російської драми, а мати Алла Латинська була редактором на ленінградському телебаченні. 1964-го режисер Георгій Товстоногов запрошує Олега Борисова до свого театру, й родина переїжджає до Ленінграда. Юрій закінчує там консерваторію за спеціальністю "Режисура музичного театру". 10 років працював у московському Камерному театрі. А 1990-го створив із батьком театр антрепризи. Ставив там вистави, в яких мріяв зіграти Олег Борисов: "Пікова дама", "Людина у футлярі". 1994-го батько помер від лейкемії. А син почав знімати кліпи для японського телебачення. Два роки тому Юрій Борисов став режисером московського Большого театру, однак устиг поставити тільки балет "Попелюшка".

Також у суботу в Москві від серцевого нападу вві сні помер російський мультиплікатор Валерій Угаров, 66 років. Після московської художньої школи ім. Сурікова він працював художником на студії "Созмультфільм". Малював персонажів "Ну, постривай", "Вінні-Пуха" та "Мауглі". Першу картину "Весела карусель" зняв 1971-го. Створив 23 мультфільми, серед яких "Шкатулка з секретом", "На задній парті" та "Чарівна флейта". 22 грудня у столиці Росії відбудеться прем"єра повнометражної анімаційної стрічки "Бабка-Йожка та інші", яку Валерій Угаров знімав чотири роки. З мультиплікатором прощатимуться сьогодні в московському Будинку кіно. Поховають його на Даниловському кладовищі.

Зараз ви читаєте новину «Юрія Борисова поховають у могилі батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі