четвер, 16 серпня 2007 18:14

20 років тому пішов із життя Андрій Миронов

Автор: фото: ITAR-TASS
  У фільмі ”Неймовірні пригоди італійців у Росії” Андрій Миронов зіграв офіцера міліції під прикриттям. 1974 рік
У фільмі ”Неймовірні пригоди італійців у Росії” Андрій Миронов зіграв офіцера міліції під прикриттям. 1974 рік

16 серпня виповнилося 20 років від дня смерті російського актора Андрія Миронова. Він пішов із життя у віці 46 років.

14 серпня 1987 року на сцені Ризької опери Андрій Миронов грав виставу "Весілля Фігаро". За 10 хв. до кінця вистави, під час фінального монологу Фігаро, на фразі "...чи тому, що я їй більше подобаюсь, вона сьогодні надає перевагу мені...", він знепритомнів. Через два дні, не приходячи до тями, актор помер від крововиливу в мозок. Похоронили його 20 серпня в Москві на Ваганьківському кладовищі, у костюмі Фігаро.

Актор знявся у фільмах "Діамантова рука", "Дванадцять стільців", "Солом"яний капелюшок". 25 років грав у Московському театрі сатири.

Він був двічі одружений. 1971-го Миронов узяв шлюб із 24-річною Катериною Градовою, яка зіграла роль радистки Кет у серіалі "17 миттєвостей весни". Через 2 роки в них народилася донька Марія. Ще за три роки подружжя розлучилося. Кажуть, до цього доклала руку мати артиста Марія Володимирівна.

— Андрій був консервативним чоловіком, — згадує Градова. — Не дозволяв робити макіяж, пити вино чи курити сигарети. Вчив мене прати, готувати й прибирати, як його мама.

Зі старшою на рік актрисою Ларисою Голубкіною Андрій  одружився 1976-го. Миронов удочерив її 3-річну доньку Марію. Обидві доньки Андрія Олександровича зараз знімаються в кіно. У Маші Миронової є 15-річний син Андрій, у Маші Голубкіної — двоє дітей: 11-річна Настя та Іван, 7 років.

Удова Миронова Лариса Голубкіна живе сама. У квартирі вона навіть не пересуває речі: хоче, щоб усе було так, "як поставив Андрюша". Катерина Градова після смерті екс-чоловіка пішла з театру. Довго нездужала, а тоді створила фонд допомоги дітям-сиротам. 1991-го вона вдруге вийшла заміж — за фізика-ядерника. Подружжя всиновило 3-річного хлопчика Альошу.

Марія Володимирівна Миронова пережила сина на 10 років. Із життя артистка пішла 87-річною. Ще за два роки до смерті вона виступала з бенефісами.

Зараз ви читаєте новину «20 років тому пішов із життя Андрій Миронов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі