вівторок, 22 січня 2013 06:15

"Тільки Тарантіно може так красиво опустити Обаму"

Автор: фото з сайта www.kinopoisk.ru
  Кадр із фільму ”Джанґо вільний” американського режисера Квентіна Тарантіно. Служник рабовласника спускає собаку на раба за спробу втечі. За мить на раба накинуться ще декілька псів, які роздеруть його на частини
Кадр із фільму ”Джанґо вільний” американського режисера Квентіна Тарантіно. Служник рабовласника спускає собаку на раба за спробу втечі. За мить на раба накинуться ще декілька псів, які роздеруть його на частини

П'ять номінацій на "Оскар" отримала стрічка американського режисера 49-річного Квентіна Тарантіно "Джанґо вільний". Українська прем'єра фільму відбулася 16 січня у київському кінотеатрі "Кінопалац".

— Назвіть фільми, де Тарантіно виступив режисером, — перед показом троє юнаків у холі кінотеатру змагаються у конкурсі. Приз — пляшка горілки у формі футбольного бутса.

— Емм, "Шрек"? — відповідає найнижчий.

— Ні, Тарантіно не знімав "Шрека", — каже ведучий. Наступний учасник здається.

— Можу всі назвати. За часом чи за рейтингом? — перемагає Андрій, років 30, у високих гумових чоботях і піджаку в клітинку. Називає з десяток фільмів.

Червону доріжку постелили так, що впирається в ялинку. Біля неї з великих пластикових стаканів п'є колу гурт "Пара нормальних".

— Хочу, щоб добряче полоскотав мені нерви. Тарантіно це вміє, як ніхто, — каже співачка 28-річна Ганна Добриднєва. Її ніс прикрашає золоте колечко, тримає смартфон. — У нього особлива агресія та неймовірний гумор.

Дія вестерну відбувається в Америці. Темношкірого раба Джанґо звільняє німець, доктор Кінґ Шульц. Джанґо має допомогти йому, за що отримає свободу й гроші. Шульц заробляє тим, що вбиває злочинців, яких влада не може впіймати. У стрічці понад 30 разів звучить неприйнятне у США слово "ніґер".

— Все одно всім любов рулить, — каже після фільму лідер гурту "ТНМК" Фагот — Олег Михайлюта, 38 років. — Усе за калькою, за шаблоном, але все одно по-новому. Дивишся на одному подиху й розумієш, що Тарантіно таки красавєц. Український переклад сподобався. Дуже запам'яталася фраза: "Негр-работорговець — це найгірше, що може бути. Це навіть гірше за негра-управителя". Тільки Тарантіно може так красиво опустити Обаму.

Бюджет стрічки — $100 млн. У США збори за три тижні сягнули $126 млн. Уперше за останні 15 років ім'я актора Леонардо Ді Капріо на кіноафішах стоїть не на початку — він виконав другорядну роль рабовласника-мерзотника.

— Враження від фільму — і круто, і нудно водночас, — розповідає київська письменниця Лада Лузіна, 37 років. — Але все-таки більше хороших емоцій. Ні за що не пішла б на вестерн, якби це був не Тарантіно — занадто передбачуваний жанр для мене. Перед показом зустрічаю Сергія Пояркова. Страшенно засмучений. Каже: "Чув, що Тарантіно зняв новий фільм. А скрізь — постери "Анни Кареніної". Так я і подумав, що фільм про неї". До зали він не пішов. Я аж сама засмутилась. Справді, круто б було: рейки дибки, Кареніна з вибухівкою, підірваний поїзд із Вронським. Шедевр.

Зараз ви читаєте новину «"Тільки Тарантіно може так красиво опустити Обаму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі