четвер, 14 липня 2016 10:06

Вишневий штрудель подають під ванільно-сирним кремом

Штрудель вперше приготували в Австрії. Він завоював любов у багатьох країнах світу. Його готують з різними начинками. Традиційний штрудель - це рулет з тонкого бездрожжевого тіста з яблучною або вишневою начинкою. Зазвичай його доповнюють морозивом, шоколадним сиропом або збитими вершками. Цікаво смакуватиме цей десерт з ванільно-сирним кремом, який дає пікантну смакову нотку.

Автор: valio.ru
 

Інгредієнти:

Вершки 38% 1 л

Масло солодко-вершкове 200 г

Сир м'який 150 г

Вишня (заморожена або свіжа) 200 г

Какао-порошок 2 г

М'ята 5 г

Цукор 45 г

Борошно пшеничне 250 г

Холодна вода 100 мл

Приготування:

На дошку просіяти борошно. На неї покласти маленькі шматочки масла і дрібно порізати ножем.

Розчинити у холодній воді сіль і цукор. З'єднати з борошном і маслом. Тісто швидко замісити.

Накрити його і протримати кілька годин у холодильнику.

Перед випічкою тісто потрібно 5-6 разів розкачати, складаючи його кожного разу перед розкачування в три-чотири шари.

Після кожного разу варто тісто ставити в холодильник на 15-20 хвилин, щоб вершкове масло захололо.

Тісто трохи розкачати, в центр викласти вишню (100 г).

Скрутити в рулет і випікати в духовці на пергаменті 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.

Поки випікається штрудель, приготуйте сироп: решту вишні дрібно нарізати, покласти в каструлю разом з талим соком вишні.

Додати цукор, м'яту і какао. Варити 15 хвилин.

Читайте також: Малинове печиво печуть у формі квітки

Дістати м'яту і полити гарячим сиропом готовий штрудель.

Традиційно штрудель доповнюють морозивом або збитими вершками.

Можна зробити пікантну смакову нотку ванілі в сирному кремі, який складе чудову компанію нашому десерту. Змішати сир з вершками. Цю масу для пишності збити блендером і викласти в тарілку до гарячого штруделя.

Зараз ви читаєте новину «Вишневий штрудель подають під ванільно-сирним кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі