понеділок, 21 листопада 2016 16:51

В банановий лікер додають апельсинову цедру

В банановий лікер додають апельсинову цедру
Фото: Nalivali.ru

Банановий лікер вважається суто жіночим напоєм за його солодкий смак. Хоча багато чоловіків його теж пють із задоволенням. Це десертний напій важко знайти в магазинах. Краще приготувати самому.

"Банановий лікер готую два ти­жні. Роблю його багато. Як тільки якісь по­­сиденьки, завжди є напій під рукою, — каже киянка Христина Кришталь. - Я згущене молоко в рецепті замінила апельсинами. Лікер виходить не нудним, але завдяки дуже стиглим бананам, солодким.

Інгредієнти:

2 апельсини

4 банани

6 склянка цукру

750 мл спирту

1 л води

Приготування:

Апельсини облити окропом. Зрізати шкірку ножем або натерти цедру.

З м'якоті вичавити сік. Почистити банани та подрібнити. Додати до апельсинового соку.

У банку насипати склянку цукру. Добре перемішати. Кинути апельсинові скоринки чи цедру.

Налити спирт хорошої якості і щільно закрити кришкою. Поставити напій настоюватися в темному місці на два тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати желе із шампанського

"За день до закінчення терміну, лікер переливаю в іншу банку крізь кілька шарів марлі. Так проціджую його", - каже Христина.

Воду змішати з п'ятьма склянками цукру. Перемішати і поставити на вогонь, щоб зварився сироп.

Охолодити і вилити в проціджений напій. Поставити лікер у ­холодильник на 2–3 год.

Зараз ви читаєте новину «В банановий лікер додають апельсинову цедру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі