четвер, 15 листопада 2012 17:11

У вегетаріанські котлети додають волоські горіхи

У вегетаріанські котлети додають волоські горіхи
Фото: avocado-sister.livejournal.com

"Кілька років тому у чоловіка загострилась виразка , - розповідає киянка Лідія Приходько, 43 роки.  – Раніше дуже любив м'ясо, та через сильні болі перейшов на вегетаріанську дієту. Разом з ним  перестала їсти м'ясо і я. Але від звичних страв дуже важко одразу відмовитись".

Жінка навчилася робити овочеві котлети з горіхами. Вони виходять смачні, ситні та дуже схожі на справжні, м'ясні.

"Одного разу дуже захотіла котлет. Не обмежувала себе, підсмажила і з'їла, але почувати себе стала зовсім погано – цілу ніч не спала через печію і гострий біль у животі. Організм вже звик їсти легку рослинну їжу. Тоді спробувала зробити овочеві котлети", - ділиться жінка.

Для цього чистить 6 середніх картоплин,  подрібнює у блендері і дає настоятись, щоб відділився сік. Його зливає, щоб картопля була майже суха.

200 грамів волоських горіхів чистить і подрібнює окремо. Картопляну масу перчить і солить, додає також різні спеції – куркуму, дрібку імбиру, хмелі-сунелі та паприку.  У суміш додає подрібнені горіхи та 2 столові ложки борошна.  Добре вимішує.

"У котлетки можна додати будь-які "сухі" овочі на ваш смак, - пояснює Лідія. – Це може бути свіжий перець або морква, можна додати цибулю. Я ж туди навіть цибулі не додавала, щоб дієтичний був смак"", - пояснює жінка.

Із  отриманої маси формує котлети і смажить їх на рослинному чи вершковому маслі.

"Найліпше готувати їх на пряженому вершковому маслі, - додає жінка. –  Воно надзвичайно корисне і не виробляє канцерогенів під  час смаження, а котлети на ньому виходять запашні і ще смачніші."

Подавати котлети господиня радить , як і звичайні – з будь яким гарніром. Вони також добре смакують із сметаною чи аджикою.

 

Зараз ви читаєте новину «У вегетаріанські котлети додають волоські горіхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі