понеділок, 16 квітня 2007 15:48

Із соєвого сиру фарш виходить соковитий

У київських магазинах почали продавати соєвий сир тофу від компанії "Білкові інгредієнти та технології" ("БІТ"). Продукт нагадує бринзу, коштує 5,22 грн за кіло. Виробники кажуть, що з нього можна приготувати понад 10 тис. страв.

— Із тофу готують паштети, деруни, котлети, супи, салати й багато інших страв, — розповідає директор компанії "БІТ" Валерій Лазарь, 42 роки.

Він на сніданок смажить омлет із тофу. Соєвий сир нарізає тоненькими скибочками й викладає на сковорідку. Заливає двома збитими яйцями із сіллю та спеціями. Знімає з вогню за 3 хв. Каже, що нарізаний кубиками сир можна додавати в овочеві салати. Якщо розчинити кубик "Галіна Бланки" і приправити шматочками тофу — вийде смачний бульйон. Як пропустити через м"ясорубку — фарш. А як засолити та витримати два тижні — бринза.

— Співробітниця прийшла на роботу й розповідає: "Такі сочні котлети приготувала. Не треба ні цибулі, ні хліба. Змішала десь 40% фаршу з тофу і 60% м"ясного або рибного", — розказує Лазарь.

Зараз ви читаєте новину «Із соєвого сиру фарш виходить соковитий ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі