вівторок, 09 лютого 2016 15:00

У мигдалевий лікер додають згущене молоко

Ароматний, солодкий лікер більше подобається жінкам. Він приємний на смак та без різкої алкогольної нотки. Тому його не потрібно запивати. Прекрасно підійде не тільки до десертів, а й до закусок.

"Люблю запах мигдалю, але для класичного лікеру Amaretto потрібні абрикосові кісточки, які зимою важко знайти, - каже Стефанія Гончарук. - Тому придумала власний рецепт, який нічим не поступається від купованого напою".

Автор: alkorules.ru
 

Інгредієнти:

мигдаль - 100 г.

горілка - 1 л.

згущене молоко - 300 мл.

кориця - 2 палички

цукор - 1 склянка

вода - 300 мл

Приготування:

Мигдаль подрібнити у блендері або потовкти у ступці.

Залити його горілкою. Перемішати і покласти палички кориці.

Масу настоювати в закритому посуді при кімнатній температурі не менше місяця.

Воду з цукром зварити, щоб вийшов сироп.

Його змішати з горіховою настоянкою. Вийняти з горілки корицю.

Настояти мигдалевий лікер 10 днів у темному прохолодному місці.

За три дні до закінчення цього терміну у напій додати згущене молоко. Перемішати і знову накрити кришкою.

Коли лікер настоїться, перелити його в красиву пляшку або графин і подавати гостям.

Зараз ви читаєте новину «У мигдалевий лікер додають згущене молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі