![Шоколадний торт перемащують йогуртовим кремом із лайму](https://static.gazeta.ua/img/cache/preview/726/726357_w_300_lq.jpg?v=0)
Перед шоколадним торт мало хто може встояти. Він є бажаним гостем на кожному святкуванні чи просто чаюванні. Щоб його смак був цікавіший, торт роблять дуже шоколадним, а перемащують лаймовим кремом. Він незвичайний тим, що робиться із йогурту. Виходить десерт і смачнй, і корисний.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
● 5 яєць
● 100 г борошна
● 30 г какао порошок
● 50 г вершкового масла
● 50 мл молока
● 140 г цукру
● 1 щіпка солі
Для ганаша:
● 125 мл молока
● 1 ст ложка меду
● 220 г темного шоколаду (50% какао і вище)
● 1 ст ложка вершкового масла
Для крему:
● 6 шт лайма (знадобиться видавити 170 мл соку)
● 7 листочків желатину
● 500 мл натурального йогурту
● 150 г цукрової пудри
● 150 мл жирних вершків
Приготування:
Духовку включити грітися на 175 ° C. Форму застелити пекарським папером, стінки змастити маслом.
Масло розчинити в злегка теплому молоці. Борошно і какао змішати.
Яйця збити з цукром і сіллю в пишну масу. Додати молоко, борошно з какао і добре перемішати міксером.
Вилити тісто в підготовлену форму і випікати 30 хвилин. Готовий бісквіт повністю остудити на решітці і розрізати на 3 коржі.
Для крему: Замочити листочки желатину в холодній воді на 10 хвилин.
Натерти цедру з 2 лаймов, вичавити сік (170 мл), додати цукрову пудру. Віджати желатин, додати пару ложок соку й злегка нагріти до повного розчинення желатину.
Змішати разом розчинений желатин, лаймовий сік і йогурт. Поставити в холодильник на 20 хвилин. Збити вершки і підмішати їх до починаючого застигати крему.
Для ганаша: Закип'ятити молоко з медом, прибрати з плити і додати дрібно порізаний шоколад і масло. Через 5 хвилин перемішати міксером масу.
Збірка торта: Закріпити кільце від рознімної форми навколо першого коржа.
Читайте також: Пухкий яблучний пиріг виходить смачнішим разом з ожиною
Далі вилити на корж 5-6 ст ложок ганаша і розрівняти. Наступний 1/3 крему. Далі: другий корж, ганаш, крем, третій корж, ганаш, крем.
Поставити торт мінімум на 4 години в холодильник для застигання.
Коментарі