пʼятниця, 30 вересня 2016 15:50

Пухкий яблучний пиріг виходить смачнішим разом з ожиною

З яблуками який пиріг не спечи, виходить смачно. Але ця класика трохи набридла. Якщо додати в тісто трохи ожини, вийде більш цікавий і багатий смак. Найкраще цей фруктовий пиріг смакує зі склянкою холодного молока.

Автор: ivona.bigmir.net
 

Інгредієнти:

ожина 300 г

яблука 3 шт.

вершкове масло 100 г

борошно 225 г

цукор 225 г

яйця 3-4 шт.

молоко 150 мл

цедра одного лимона

розпушувач 2,5 ч.л.

сіль 0.5 ч.л.

мелена кориця 0,5 ч. л.

Приготування:

Ожину промити і обсушити. Яблука почистити і нарізати тонкими скибочками.

Просіяти борошно з розпушувачем, додати корицю і сіль. М'яке вершкове масло збити разом з цукром, лимонною цедрою і ваніліном. По одному додати яйця, збиваючи після кожного додавання.

Читай також: Груші цілими запікають у шоколадно-мигдалевому десерті

Чергуючи і продовжуючи збивати, порціями додати борошно і молоко. Додати яблука в тісто, перемішати.

Форму для випічки діаметром 25 см змастити маслом і застелити пергаментним папером. Перелити тісто у форму, посипати ожиною, злегка вдавлюючи її в тісто.

Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півтора годин. Готовність перевірити зубочисткою.

Пиріг трохи остудити і вийняти з форми. За бажанням прикрасити ожиною, попередньо змішаної з невеликою кількістю цукру.

Зараз ви читаєте новину «Пухкий яблучний пиріг виходить смачнішим разом з ожиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі