понеділок, 16 жовтня 2023 22:15

Щоб довго не псувалась: як правильно зберігати картоплю на кухні

Щоб довго не псувалась: як правильно зберігати картоплю на кухні
Картоплю вдома зберігають у майже всіх українських родинах. Фото: zprz.city

Картоплю ледь не щодня у різному вигляді готують більшість українських родин.

Тому вирощування, догляд та збирання картоплі є давньою традицією. Це не лише смачний продукт, а й джерело багатьох поживних речовин. Про те, як правильно зберігати картоплю на кухні, пише Gazeta.ua.

Зазвичай картоплю зберігають на кухні в холодильнику або ж в сухому, прохолодному і темному місці.

Якщо у холодильнику є достатньо місця, то картоплю можна зберігати в нижній частині овочевого відділення. Але потрібно переконатися, що картопля не контактує з продуктами, які виділяють етилен. Наприклад, з яблуками. Це може спричинити її швидше псування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна врятувати консервовані огірки, якщо здулась кришка

Якщо ж немає можливості тримати картоплю в холодильнику, то потрібно знайти прохолодне, сухе і темне місце на кухні. При цьому важливо, щоб на картоплю не потрапляло пряме сонячне світло. Адже це може спричинити зеленіння картоплі.

Можна використати також сітку або корзину. Якщо картоплю зберігати у корзині або сітці, це дозволить добре циркулювати повітрю. Картоплю можна також зберігати у паперовому мішку, це допомагає висушувати вологу.

Не варто зберігати картоплю поруч з цибулею або часником, бо ці овочі можуть спричинити раннє псування через виділення етилену. Потрібно регулярно перевіряти запаси картоплі і видаляти будь-які проростки, щоб попередити її псування.

Щоб зберегти свіжість картоплі, потрібно створити оптимальні умови для її зберігання.

Так, температура має бути приблизно від +7°C до +10°C. Найкраще місце для зберігання картоплі - прохолодний підвал або спеціальний холодильник для овочів. Місце зберігання картоплі має бути з гарною вентиляцією, щоб уникнути накопичення вологи та запахів. Якщо дотримуватись цих рекомендацій, картопля впродовж тривалого часу залишатиметься свіжою та смачною.

Виявляється, що картопляне лушпиння не обов'язково викидати на смітник. Його можна використати з користю. Кілька ідей щодо застосування лушпиння з картоплі зібрала Gazeta.ua.

Наприкінці зими знайти на ринку чи в магазині свіжу капусту майже неможливо. Якщо капусту зберігати неправильно, вона втратить до кінця зими значну частину вітамінів, стане рихлою і позбавленою смаку. Тому важливо знати, як і де зберігати капусту взимку, щоб вона залишалась свіжою до весни.

Зараз ви читаєте новину «Щоб довго не псувалась: як правильно зберігати картоплю на кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі