вівторок, 04 червня 2024 22:30

Що найбільше засмічує каналізацію: п'ять інгредієнтів

Що найбільше засмічує каналізацію: п'ять інгредієнтів
Існує п'ять інгредієнтів, які категорично не можна зливати у раковину. Фото: keramasvit.com.ua

Навіть незначне засмічення каналізації буває з часом дуже непросто усунути.

Тому закупорення стоків краще уникати. А для цього варто знати, які побутові інгредієнти в жодному разі не можна виливати у раковину. Про кілька основних нагадує Gazeta.ua.

Сода

Хоча харчову соду вважають непоганим інгредієнтом для прибирання вдома, вона може спричинити незручності, якщо потрапить у раковину. Вона зумовлює засмічення каналізації. До того ж, сода може з часом пошкодити труби, бо є природним абразивом.

Мед

Мед з часом кристалізується й твердне. Тому не варто допускати його потрапляння у стоки. Адже може там накопичуватися й викликати закупорки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко відмити плитку на кухні: лайфак з содою

Олія

Оскільки олія під час охолодження твердне, вона може спричинити великі закупорки у стоках. За словами експертів, це стосується не лише кулінарної олії, а й косметичної.

Мелена кава

Такий, здавалося б, безпечний для каналізації продукт також може спричиняти суттєве засмічення й закупорки у стоках. Тому краще не мити кавоварки в раковині.

Маски для обличчя

Шкоди каналізації може також завдати змивання глиняної маски для обличчя в раковині. Коли залишки маски стікають через пробку, це може спричинити хаос у каналізації. Тому маску краще протерти вологою серветкою, а потім сполоснути обличчя.

Холодильник дуже важлива річ на кухні. Оскільки в ньому зберігають всі продукти, він часто брудниться і з часом починає видавати неприємний запах.

Щоб цьому запобігти, потрібно регулярно мити його всередині. Існує достатньо засобів, серед яких особливе місце займає всім відомий столовий оцет.

Зараз ви читаєте новину «Що найбільше засмічує каналізацію: п'ять інгредієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі