понеділок, 01 січня 2024 09:49

Сніданок після свята: як приготувати ароматну запіканку

Сніданок після свята: як приготувати ароматну запіканку
Запіканку після свята можна приготувати з будь-яких інгредієнтів Фото: pinterest

Запіканку до сніданку можна приготувати з будь-яких інгредієнтів, що є у вас під рукою — сиру, овочів, м'яса.

Сам набір можна зібрати напередодні, а випікати вже вранці, або приготувати вранці, а з'їсти на вечерю, пише shuba.

Найголовніше у приготуванні цієї запіканки — не замислюватися над її приготуванням, адже це ранок після свята.

Якщо у вашій запіканці будуть використані заморожені продукти — вийміть їх з холодильника приблизно за 20 хвилин до готування.

Інгредієнти

Яйця курячі - 6 шт.

Твердий сир - 100 г

Хліб тостовий, скибка - 6 шт.

Молоко - 2 склянки

Сіль за смаком

Перець чорний мелений за смаком

Для начинки (за бажанням)

Консервована кукурудза - 1 склянки

Броколі заморожена - 150 г

Печериці - 150 г

Зелена цибуля - пучок

Варена ковбаса - 150 г

Бекон - 100 г

Сіль за смаком

Перець чорний мелений за смаком

Як приготувати

Розігрійте духовку до 200°C.

Помийте та подрібніть цибулю, відкладіть у миску. Наріжте улюблену ковбасу або шинку, бекон та гриби. Додайте в миску з цибулею. Розділіть броколі на дві частини та теж перекладіть у миску. Насипте зверху кукурудзу. Помийте й обсушіть паперовими рушниками яйця. Натріть твердий сир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пізній сніданок: як швидко приготувати сирні булочки із зеленню

Спочатку зробіть основу для запіканки. У глибокій мисці збийте яйця, молоко та сир. Наріжте хліб на квадратики та додайте в миску. Дуже обережно змочіть усі шматочки хліба. Посоліть, поперчіть. Додайте начинку (ковбасу, бекон, броколі, гриби, кукурудзу та зелену цибулю). Присоліть та приправте спеціями.

Змастіть олією глибоку форму для запікання. Перелийте суміш для запіканки у форму. Випікайте впродовж 50 хвилин, або до того часу, поки верх не підрум'яниться. Перед подачею дайте запіканці постояти за кімнатної температури 10 хвилин.

Після зустрічі Нового року зазвичай залишаються продукти та недоїдені страви. Господині намагаються продовжити їм життя, щоб не викидати, а використати при нагоді.

Gazeta.ua розповість, що робити із їжею, яка залишилася після новорічних свят. Що можна зберегти, а що краще викинути вже на другий день.

Зараз ви читаєте новину «Сніданок після свята: як приготувати ароматну запіканку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі