понеділок, 01 січня 2024 14:15

Що робити із залишками їжі після свята, щоб зберегти і не викидати

Що робити із залишками їжі після свята, щоб зберегти і не викидати
М'ясну нарізку краще одразу забрати після застілля в холодильник чи морозильну камеру Фото: smachnonews

Після зустрічі Нового року зазвичай залишаються продукти та недоїдені страви. Господині намагаються продовжити їм життя, щоб не викидати, а використати при нагоді.

Gazeta.ua розповість, що робити із їжею, яка залишилася після новорічних свят. Що можна зберегти, а що краще викинути вже на другий день.

Зберігайте в окремих контейнерах

Одразу після застілля м'ясну нарізку варто скласти у контейнери і поставити в морозильну камеру. Інакше за кілька годин без холодильного обладнання м'ясо втратить свій смак і якість. Це ж стосується і малосоленої риби та інших рибних страв.

Якщо залишились салати і протягом 12 годин ви їх не доїли, викиньте, не задумуючись. Щоб салат зберігся якнайдовше, не треба замішувати увесь йогуртом, майонезом чи іншим соусом. Замішуйте лиш частину.

Консервовані овочі - огірки, помідори, а також гриби можна використовувати протягом 12 годин після відкриття. Якщо консервовані вироби простояли у теплі тривалий час, їх краще викинути.

Відмінна альтернатива контейнерам – пакети на зіпері, які займають менше місця. Коштують вони набагато дешевше і у них можна зберігати як хліб, так і заморожений бульйон, фрукти, ягоди та овочі.

Як правильно зберігати залишки їжі

Кожну страву зберігайте в окремому чистому сухому контейнері. Не слід все скидати в одну ємність.

Заливна риба та холодець добре зберігаються у холодильнику та на морозі, наприклад, на балконі. А ось заморожувати холодець не варто.

Можна заморожувати фрукти та овочі – наприклад, шматки ананасу, виноград, яблук, солодкий перець, помідори. Фрукти підійдуть для компотів, а овочі – для супів та рагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де найкраще зберігати відкритий кетчуп і чому

У морозильній камері досить довго зберігається копчена риба, ікра, сир.

До морозильної камери покладіть м'ясні вироби. Вони стануть у нагоді, коли захочете приготувати солянку, піцу чи запіканку.

Також у морозильній камері чудово зберігаються хлібні вироби. Після розмороження можна підігріти у тостері або у духовці. Але кондитерські вироби краще поставте в холодильник. особливо це стосується виробів зі збитим білковим та вершковим кремом. Випічку достатньо покласти у пакет на стіл.

Коли готуєтесь до новорічного застілля, важливо пам'ятати, що треба їсти більше овочів і якнайменше майонезу. Дієтолог Оксана Скиталінська розповіла Gazeta.ua, які страви обов'язково мають бути на новорічному столі.

Готуйте їжу на два дні максимум. Не тазики, щоб їсти тиждень. Тоді швидше повернетесь до нормального людського життя і ви будете готувати якісну свіжу їжу. Якщо ж холодильник буде забитий по вінця відрами салатів, котлет, відбивних, то будете переїдати обов'язково.

Вам буде погано, буде важка голова, виникнуть проблеми з животом, порушиться стілець і поганий настрій гарантований. Багато пийте води і гуляйте. Тоді від святкування Нового року залишаться найкращі спогади.

Зараз ви читаєте новину «Що робити із залишками їжі після свята, щоб зберегти і не викидати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі