понеділок, 28 вересня 2020 12:50

Секрети приготування: як зварити прозорий курячий бульйон

Секрети приготування: як зварити прозорий курячий бульйон
Перший бульйон зливають. Фото: recept.uа

Курячий бульйон - смачна та корисна страва, особливо під час застуди. Через що кожна вправна господиня має розуміти, як приготувати не прісне вариво, а прозору, ароматну та смачну першу страву. Насправді, все просто. Варто лише дотримуватися основних порад.

Щоб бульйон вийшов смачним обирайте лише свіже м'ясо, краще домашнє. Його слід залити холодною водою. Перед цим ретельно очистити та зрізати усі плівки. Коли страва закипить, перший бульйон варто злити. Вимити каструлю та м'ясо, залити чистою водою та продовжити приготування. Важливо дотримуватися пропорції 1:2.

Тушкувати на мінімальному вогні. Якщо робити це на сильному, м'ясо почне розпадатися на волокна, що зашкодить чистоті бульйону. Не слід класти забагато спецій. Вони змінюють класичний смак страви. Наприкінці додати зелень. Готовий курячий бульйон процідити. За бажанням залишити моркву.

Інгредієнти:

курка - 400 г

цибуля - 1шт.

морква - 1 шт.

зелень - за смаком

лавровий лист - 1 шт.

вода - 2 л.

сіль, перець - за смаком

Приготування:

Залити очищену курку водою, доведи до кипіння на сильному вогні. Злити перший бульйон. Залити чистою водою. Через 10 хвилин додати цибулю, моркву, сіль, спеції. Варити на середньому вогні 40-50 хвилин з відкритою кришкою. Наприкінці варіння додати зелень. Готовий курячий бульйон процідити, розлити по піалах.

Хочеться чогось екстравагантного і корисного – запечена курка з лимоном і часником те, що вам треба. Приготування займає не більше 40 хвилин, при цьому смак неймовірний.

Зараз ви читаєте новину «Секрети приготування: як зварити прозорий курячий бульйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі