вівторок, 28 травня 2024 09:32

Мінімум часу та продуктів: зберігайте рецепт лінивої запіканки з лаваша

Мінімум часу та продуктів: зберігайте рецепт лінивої запіканки з лаваша
Все складіть в сковорідку і запечіть: як за 10 хв. приготувати лінивий сніданок з лаваша Фото: скріншот

Всього 10 хвилин ранкового часу знадобиться, щоб приготувати ситний сніданок.

Цей рецепт для тих, хто дуже лінується або немає часу готувати.

Потрібно лише прості та доступні продукти, які можна купити у найближчому магазині.

Інгредієнти

Лаваш - 4 шт.

Яйця - 3 шт.

Ковбаса варена - 100 г

Сир твердий - 120 г

Помідор - 1 - 2 шт.

Вершкове масло -10 г

Сіль - додати за смаком

Перець чорний грубого помелу - додати за смаком

Як приготувати

У глибоку тарілку розбиваємо три курячих яйця. Також ми додамо сіль і перець за смаком і все ретельно перемішаємо до отримання однорідної маси. Розподіліть виделкою вершкове масло по всій поверхні сковорідки.

На сковорідку виливаємо з тарілки половину збитої яєчної суміші та тільки потім викладаємо лаваш. Не обов'язково купувати круглий лаваш, можете вирізати з квадратного лаваша коло за формою вашої сковорідки.

На лаваш викладаємо тонко нарізану ковбасу і посипаємо тертим сиром. Накриваємо все другим лавашем і тепер викладемо нарізані кільцями помідори. Другий шар також посипаємо тертим сиром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти включити у ранкове та вечірнє меню, щоб не набирати вагу

Далі накриваємо третім лавашем нашу начинку і будемо формувати новий шар. Цей шар ми викладаємо так само, як і найперший - ковбаса і тертий сир.

Накриваємо начинку останнім лавашем і виливаємо збиту яєчну суміш, яка у нас залишилася. Добре розподіліть яйця по всій поверхні лаваша.

Накриваємо сковорідку кришкою і відправляємо на плиту. Смажимо на слабкому вогні з двох боків. Перегортати найзручніше дерев'яною лопаткою.

Наш лінивий сніданок готовий, розрізаємо на частини й подаємо до столу.

Вранці багато хто відмовляється від сніданку, бажаючи позбутися зайвих кілограмів. Але це іноді тільки ускладнює проблему з надмірною вагою.

Ранок важливо починати зі здорового сніданку, а тому слід знати, що краще не їсти зранку. Наприклад, злаки містять дуже багато цукру та практично не мають поживних речовин. Каша швидкого приготування швидко підвищить рівень цукру в крові. Однак, вона не приносить ніякої користі організму.

Не варто починати сніданок зі смузі, не поєднуючи його з будь-якими іншими поживними продуктами. Навіть склянка смузі, особливо якщо в ньому багато фруктів, сприятиме різкому стрибку цукру в крові. А потім - його різкому падінню.

Зараз ви читаєте новину «Мінімум часу та продуктів: зберігайте рецепт лінивої запіканки з лаваша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі