вівторок, 13 березня 2012 08:41

Салат із пекінської капусти смакує із горіхами
7

Фото: фото: Олена ДЗІК

Тернополянка Ірина Паливода, 25 років, робить салат із пекінської капусти із горіхами.

"Навесні завжди хочеться якнайбільше вітамінів. І саме свіжого салату, а не просто закрутки якоїсь. Тому весь час купую пекінську капусту і зелень. Але просто помазати салат оливковою олією чи майонезом – приїдається. То я почала експериментувати, що можна смачного додати. Сама того не сподіваючись, придумала новий рецепт. Тепер маю класний салат і на будень, і на свято", -- розповідає жінка.

Ірина бере два середні качани пекінської капусти. Дрібно січе ножем, солить і злегка скроплює соком лимона. Поки капуста "набуває смаку", готує інші компоненти. Так само нарізає цибулину,  3 варених яйця та 200 г голландського сиру. Висипає у миску до капусти. Насамкінець додає жменю налущених і подрібнених волоських горіхів. Заправляє салат двома ложками сметани та ложкою майонезу.

"Останній штрих – свіжа зелень. Що може бути краще? Кілька стебел зеленої цибульки додають і вигляду салату, і весняного смаку. А горіхи по центру перетворюють його уже на святковий варіант", -- хвалиться тернополянка. – "Якось я читала, що в горіхах міститься 80% усіх потрібних людині мікроелементів. Так що такий компонент не тільки додає особливого присмаку, а й дуже корисний".

Зараз ви читаєте новину «Салат із пекінської капусти смакує із горіхами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі