понеділок, 05 березня 2012 15:12

У салат "Кіпрський" кладуть насіння соняшника

Тернополянка Олеся Гуменна, 30 років, дуже любить страви з оливками. Готує вдома салат "Кіпрський".

"Буває, відкриєш банку з оливками для гостей. Але ж не одними маслинами друзів приймаєш. Оливки завжди залишаються. Я вже і в супи їх кидала, щоб не пропадали. А тепер почала салати робити. Пробувала "Грецький" готувати, але туди болгарський перець входить, а я його не люблю. То тепер "Кіпрський" роблю".

Жінка каже, такий салат куштувала в одному із тернопільських ресторанів. Страва їй сподобалася, тому вирішила приготувати вдома. Рецепт удосконалила на свій смак.

Для кіпрського салату вона нарізає кільцями два помідори. Викладає їх квіточкою на великій тарелі. По центру кладе гірку із 200 г порізаного кубиками сиру "Фета". З боків прикрашає чорними оливками. Посипає все жменею сухого насіння соняшника і злегка поливає оливковою олією. Насамкінець солить.

"Солі багато не треба, бо сир має у собі солоність. В оригінальному рецепті замість соняшника мали бути кедрові горіхи. Але ж такі горіхи у нас не ростуть, а купувати – дорого. Зате є насіння соняшника. Воно і за смаком, і на вигляд схоже", - розповідає Гуменна. – "Найкраще у цьому салаті те, що готується він за 5 хвилин. Тільки гості на порозі, а в мене вже делікатес готовий".

Зараз ви читаєте новину «У салат "Кіпрський" кладуть насіння соняшника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі