вівторок, 17 листопада 2020 17:19

Показали новий кулінарний тренд синього кольору

Показали новий кулінарний тренд синього кольору
Фото: sabay54.ru

Синій чай – новий кулінарний тренд під назвою анчані. Він зігріває і допомагає тримати стрункою фігуру. Його винайшли у Тайланді із сушених квітів кліторії трійчастої. Її бутони збирають на світанку, поки не встигли розкритися. Вечері вручну докручують.

Цей чай містить макро- і мікроелементи, які впливають на оздоровлення шкіри, волосся і нігтів. А ще в анчані багато вітамінів: В1, В2, В12, В13, C, D, E, K. Вони комплексно оздоровлюють організм.

Такий напій має седативну дію, тобто він є антидепресантом. Також він знижує апетит, відчуття голоду, тому вважається, що він допомагає схуднути, але швидше за все, людина просто не їсть зайвого.

У магазинах чай продають переважно у вигляді порошку – це перемелені на дрібну пудру квіточки. Порошок зручніше використовувати для приготування різних молочних чайних напоїв, таких як лате, а ще він використовується як харчовий барвник і барвник для одягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З сіллю та часником: розкрили 5 нових рецептів кави

Щоб правильно заварити чай, слід трохи охолодити окріп – до 80 градусів. Після чого залити водою кілька великих квіток чаю і почекати 10 хв. А якщо додати ще кілька крапель лимона, чай змінить колір на фіолетовий.

Чай добре поєднується з медом, лавандою, м'ятою і чебрецем. Коштує 100 гривень за 50 грамів. Досить до 3 чашок на тиждень. Людям з анемією, вагітним і жінкам з грудним вигодовуванням його вживати не рекомендується.

Пряний глінтвейн не лише зігріває у холодну пору року, але і є відмінним засобом проти від застуди. Класичний глінтвейн складається з червоного вина, цукру або меду, спецій і фруктів. Рецепт простий, головне готувати не більше, ніж при 70 градусах, доводити до кипіння не можна, інакше смак буде зіпсовано.

Зараз ви читаєте новину «Показали новий кулінарний тренд синього кольору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі